Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
open dag Axia Vegetable Seeds

"Met nieuwe rassen kwalitatieve stap vooruit"

Tholen - Qua productie presteren de nieuwe Axia Vegetable Seeds-rassen Xandor en Prunax minimaal gelijk aan de hoofdrassen, vertelt Michel de Winter. "Het onderscheid zit vooral in de kwaliteit. Daarmee zetten we een stap vooruit." Volgende week, op 5 april, houdt het bedrijf een open dag in de nieuwe belichte demokas.

In de belichte demo aan de Monikkenweg in Naaldwijk staan de nieuwste rassen van Axia in het grove, middel en pruimtomatensegment. Er zijn afgelopen november 13 nieuwe grove trostomaten, 8 middeltrostomaten en 3 pruimtomaten geplant. Op de open dag is er speciale aandacht voor grof-tros ras Xandor en Prunax.



Xandor - grof tros



"Xandor heeft een donkerrode kleur, goede smaak en sterke groene delen", vertelt Michel. Het ras staat dit seizoen op een paar hectare onder de belichting en gaat op 15 hectare het onbelichte seizoen in. "Qua kilo's voldoet-ie aan de standaard, maar het is vooral de kwaliteit waar je 'm aan herkent. Dat is het sterkste punt. Hiermee willen we wereldwijd de nieuwe standaard zetten." 

De belichte demo vlak na het planten 

Prunax - pruim
Ook bij Prunax is dat de doelstelling. Prunax is aan de tros en los te oogsten en is te herkennen aan de karakteristieke Roma vorm. "Het productieniveau ligt minimaal gelijk aan de standaardrassen. Het is vooral een kwalitatieve stap vooruit die je maakt", vertelt Michel. "Tijdens de oogst, maar ook in de keten: tot aan de supermarkt en de consument aan toe is de houdbaarheid goed en de presentatie opvallend."

Specialties en smaaktomaten
Met de belichte demo wil Axia Vegetable Seeds inspelen op de wereldwijd groeiende markt van belichte teelt. Die belichte teelt staat volgende week dan ook centraal, maar er is ook aandacht voor de andere producten. Tijdens de open dag worden de presentatiemogelijkheden van een aantal nieuwe kleuren, smaaktomaten en specialties geshowd.


Voor meer informatie:

Axia Vegetable Seeds
Cees Kortekaas (e-mail)
Michel de Winter (e-mail)