Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentenconsumptie in Zwitserland neemt licht af

2016 was een moeilijk jaar voor de Zwitserse groentenproducenten vanwege wisselvallige weer. Desalniettemin eten de Zwitsers graag groenten, het liefste wortelen en tomaten. In z'n totaliteit is de groentenconsumptie in het land echter voor het eerst sinds jaren iets afgenomen. Dat is spijtig voor het Verband Schweizer Gemüseproduzenten.

De Zwitsers aten in het afgelopen jaar net als in de voorgaande jaren weer het liefste wortelen. Daarna volgden tomaten, paprika's, ijsbergsla, komkommers, meloenen, uien en courgettes zowel uit binnen- als buitenlandse productie. Wanneer men alleen naar de in Zwitserland geproduceerde groenten kijkt, staan wortelen eveneens op nummer één, gevolgd door ronde trostomaten op nummer twee, uien op drie en daarna ijsbergsla en komkommer. Wanneer men de cherrytomaten (plaats 9) meetelt, zijn tomaten de lievelingsgroente van de Zwitserse bevolking.
 
Zwitserse groentenconsumptie licht gedaald
De totale hoeveelheid geconsumeerde groenten is licht gedaald ten opzichte van de voorgaande jaren. De consumptie per hoofd van de bevolking aan verse groenten en groenten uit opslag daalde in 2016 met circa 1,5 kg naar 83,5 kg. Dit is met name spijtig te nomen omdat in het onlangs verschenen nationale voedingsrapport is vastgesteld dat de Zwitserse bevolking te weinig groenten eet. Het Verband Schweizer Gemüseproduzenten hoopt op een goede seizoensstart, stabiel en mooi weer evenals goede oogstresultaten, zodat de consumptie per hoofd van de bevolking weer stijgt.
Publicatiedatum: