Groentenconsumptie in Zwitserland neemt licht af
De Zwitsers aten in het afgelopen jaar net als in de voorgaande jaren weer het liefste wortelen. Daarna volgden tomaten, paprika's, ijsbergsla, komkommers, meloenen, uien en courgettes zowel uit binnen- als buitenlandse productie. Wanneer men alleen naar de in Zwitserland geproduceerde groenten kijkt, staan wortelen eveneens op nummer één, gevolgd door ronde trostomaten op nummer twee, uien op drie en daarna ijsbergsla en komkommer. Wanneer men de cherrytomaten (plaats 9) meetelt, zijn tomaten de lievelingsgroente van de Zwitserse bevolking.
Zwitserse groentenconsumptie licht gedaald
De totale hoeveelheid geconsumeerde groenten is licht gedaald ten opzichte van de voorgaande jaren. De consumptie per hoofd van de bevolking aan verse groenten en groenten uit opslag daalde in 2016 met circa 1,5 kg naar 83,5 kg. Dit is met name spijtig te nomen omdat in het onlangs verschenen nationale voedingsrapport is vastgesteld dat de Zwitserse bevolking te weinig groenten eet. Het Verband Schweizer Gemüseproduzenten hoopt op een goede seizoensstart, stabiel en mooi weer evenals goede oogstresultaten, zodat de consumptie per hoofd van de bevolking weer stijgt.