Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
22-24 november, Shanghai:

Nieuwe Chinese tuinbouwbeurs: Horti China

In november dit jaar zal voor het eerst de nieuwe tuinbouwbeurs Horti China worden georganiseerd in Shanghai. Het nieuwe evenement betreft een samenwerking tussen Horti Asia organisator VNU Exhibitions en de organisatoren van MacFruit en Fruit Attraction. Het zal tegelijkertijd plaatsvinden met de iFresh beurs, van 22 tot en met 24 november 2017, in het nationale Convention and Exhibition Center in Shanghai, China.

De Horti China zal worden georganiseerd naar aanleiding van de groeiende mogelijkheden in de Chinese tuinbouw door de groei van de middenklasse en de daaruit volgende groeiende vraag naar meer en veilig geteelde, hoogwaardige gewassen.

Horti China werd aangekondigd tijdens een speciale persconferentie bij VNU tijdens Horti Asia vorige week. Tijdens de presentatie ging de voorzitter van de Nederlandse Topsector Agri&Food, Aalt Dijkhuizen, in op de noodzaak van een dergelijk evenement in China.


Aalt Dijkhuizen tijdens de presentatie van de Horti China tijdens de Horti Asia in Bangkok, Thailand vorige week.

"China is mijn tweede thuis en ik heb meerdere keren gezien met welke uitdagingen het land geconfronteerd wordt met betrekking tot het voeden van de groeiende bevolking. China heeft hetzelfde probleem als Nederland, daar dezelfde hoeveelheid landbouwgrond beschikbaar is per hoofd van de bevolking. De introductie van een nieuwe vakbeurs als de Horti China is een grote stap vooruit om kennis uit te wisselen over voedselproductie en om nieuwe technologieën te introduceren om hindernissen te overwinnen om zo efficiënt mogelijk veilig, hoogwaardig voedsel te produceren."

Tijdens Horti China zal de nadruk liggen op sessies en trainingen gebaseerd op efficiënte voedselproductie met behulp van de nieuwste innovatieve technologie. Daarnaast zullen er sessies zijn om andere aspecten te bespreken zoals de bouw van faciliteiten en toegang tot marktinformatie.



De Horti China zal ook een platform ontwikkelen voor persoonlijke ontmoetingen en om kennis te delen met digitale ondersteuning. Het zal zich richten op de toeleveringsketen, van veredelaars tot de B2B eindgebruikers. Er zal ruimte zijn voor alle tuinbouwgerelateerde producten en technologie maar de nadruk zal liggen op fruit, groenten, bloemen en planten.

De jaarlijkse IPM Hortiflor Expo is momenteel een van de weinige grotere professionele tuinbouw evenementen in China, die een internationale selectie biedt van de technologie voor beschermde landbouw. Daar de IPM China vooral op de sierteelt is gericht, zou de nieuwe Horti China met zijn wijdere focus op ook de productie van levensmiddelen een welkome aanvulling kunnen vormen op het huidige aanbod tuinbouwbeurzen in China.

Horti China zal plaatsvinden in het Shanghai National Convention and Exhibition Center, van 22 tot en met 24 november 2017, tegelijk met de iFresh Fresh China International Fruit & Veg Expo. Klik hier voor een fotoreportage van dit evenement in 2016 door onze collega's van FreshPlaza.cn.

Voor meer informatie:
VNU Richland Exhibition Ltd.
Mr. Terry Chen (Project Manager)
terry.chen@vnuexhibitions.com.cn
www.hortichina.net

Publicatiedatum: