Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vreemd seizoen wintersla

Bayer account manager Salvatore Gaglione: "Het is een vreemd jaar geweest voor wintersla. Producenten hebben niet eerder zulke hoge prijzen en zo weinig product gezien. Het was de koudste winter in 4 jaar, waardoor het rijpingsproces vertraagd werd." Volgens Gaglione werd de groeivertraging veroorzaakt door een combinatie van factoren: de ijsbergsla in Spanje had last van de sneeuw, zware regenval in Italië en koude temperaturen in heel Europa.



"De vraag was groot en daardoor hebben velen kroppen van 220-230 gram moeten oogsten. De planten die in januari geoogst hadden moeten worden, zijn nu begin december geoogst, waardoor volumes terugliepen en de prijzen toenamen." Zelfs snijderijen hadden last van hogere prijzen.
Maar de situatie is veranderd in de afgelopen twee weken. "De temperatuur is weer op het normale niveau, de vraag is laag en de prijs is heel laag. De rest van Europa voldoet aan de vraag met binnenlandse producten, dus ze importeren niet zo veel."




Export
Tijdens de winter is Italië een groot exporteur. "We exporteren voornamelijk naar Duitsland, hoewel we ook begonnen zijn te exporteren naar Oost-Europa (vooral Roemenië en Polen). Andere bestemmingen zijn Zwitserland en Oostenrijk. In de afgelopen jaren proberen sommige producenten Scandinavische landen uit (Denemarken, Noorwegen en Zweden) waar de marges hoger zijn. De meest populaire sla in het buitenland is Trocadero. "Scandinavië begint onze Lollo sla ook steeds meer te waarderen.

Publicatiedatum: