Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ingrid van Rijswick Aspergekoningin 2017

Tijdens het feestelijk Lentefestijn van de Confrérie de l'Asperge Limbourgondië, op zondag 19 maart in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi is Ingrid van Rijswick (48) uit Tienray in Noord Limburg uitgeroepen tot Aspergekoningin 2017.

De nieuwe Aspergekoningin is letterlijk tussen de asperges opgegroeid. Ingrid is ruim zes jaar actief in de verkoop van asperges bij Martens Asperges, een van de grootste aspergetelers in Nederland. Vanaf 2014 werkt ze in de Aspergewinkel de Braamhof in Apeldoorn. "Het was een hele uitdaging, maar met de ervaring en het succes van het afgelopen jaren moet ook dit weer een prima jaar worden. Bovendien is het fantastisch om zo'n mooi product als het witte goud niet alleen in Noord Limburg, maar ook in Apeldoorn te promoten", zegt Ingrid hierover.



Aspergekoningin 2017 Ingrid van Rijswick. Foto: Melissa Houben

Naast haar drukke werkzaamheden in het aspergeseizoen gaat ze als Aspergekoningin het land in. Er zijn al vele festiviteiten voor haar gepland: van Brüggen in Duitsland tot Den Haag en van IJmuiden tot Maastricht. Ook zal ze zondag 30 april aanwezig zijn in het Nationaal Aspergemuseum tijdens de Asperge Themadag van Museum De Locht in Melderslo en bij de activiteiten van de Confrérie.

Wat vindt Aspergekoningin Ingrid zelf van asperges? "Natuurlijk is het de lekkerste groente die in ons land geteeld wordt. En bovendien prima voor de slanke lijn en super gezond. Gelukkig is het nog een echt seizoensproduct omdat het tot Sint Jan (24 juni) verkrijgbaar en culinair veelzijdig inzetbaar is. Asperge eet je niet, je viert ze."
Publicatiedatum: