Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende groep van veggies in Spanje

Volgens het rapport 'The Green Revolution' van de innovatieadviseur Lantern is er momenteel in Spanje sprake van een 'veggie beweging' die een hoog potentieel voor groei vertoond voor de komende vijf jaar. Het rapport behandelt de analyse van deze nieuwe trend, die steeds meer volgelingen in Spanje krijgt vanuit verschillende invalshoeken: antropologische, sociale en die van de consumentenrechten. Het betreft een belangrijke markt met een waarde van 4.000 miljoen dollar wereldwijd en een geschatte jaarlijkse groei van 6 procent. Geschat wordt dat in 2020 de waarde wereldwijd meer dan 5.000 miljoen dollar zal zijn.

Zo blijkt ook uit het rapport dat 7,8 procent van de in Spanje wonende bevolking ouder dan 18 jaar veggie is en dus een volledig plantaardig dieet (veganistisch) volgt of een dieet volgt dat dierlijke bijproducten bevat (vegetarisch) of sporadisch dierlijke eiwitten aan zijn dieet toevoegt (flexitarisch). Het zijn bij uitstek vrouwen: 1 op de 10 vrouwen in Spanje is veggie en zij vertegenwoordigen meer dan twee derde van alle veggies in Spanje.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: