Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel enthousiasme tijdens eerste internationale korte cursus:

Beschermde landbouw wint aan populariteit in India

Alhoewel het op dit moment nog bescheiden is, heeft India veel potentieel om haar beschermde landbouwsector uit te bouwen. Dit werd ook duidelijk tijdens een recente cursus Greenhouse Technical Management die vorige week in Pune aan een enthousiaste groep studenten werd gegeven.



Een groep van 35 deelnemers was vanuit heel India, Singapore, China, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en Zimbabwe afgereisd om de cursus die gegeven werd door Australische kasadviseurs Graeme Smith en Rick Donnan bij te wonen. Samen met Indiase gastheer Uday Mathapati van Delish Veggies was er een 5-daags evenement voorbereid die bol stond van diepgaande training om de theoretische en praktische elementen van de moderne beschermde teelt en hydrocultuur productietechnieken te begrijpen.


De training begon met een traditionele ceremonie lamp aansteken. "De olie vertegenwoordigt de negatieve menselijke neigingen, de lont het menselijke ego en de vlam de wetenschap die de olie oftewel de aangeboren neigingen verdampt terwijl het brandt en de lont vernietigt. Volgens Indiase spiritualisten vertegenwoordigt dit de kosmische kracht van goddelijk licht en leidt het dankzij de verbeterde kennis tot overvloed en welvaart in de Indiase tuinbouw. Voor de lunch en de thee 's ochtends en 's middags was er een groot aanbod smakelijke typische Indiase gerechten en drankjes, vakkundig gepresenteerd door onze Indiase gastheer en trainingspartner Uday Mathapati van Delish Veggies, die vele maanden heeft gewerkt om een succes van dit project te maken. We zijn zeer dankbaar voor de ondersteuning door Uday en zijn team."

Werkboek

Een groot deel van de theorie werd tijdens de presentaties van Graeme en Rick behandeld. Elk van de 35 studenten ontving een werkboek van meer dan 200 pagina's en een extra boekje van 30 pagina's met grafieken en diagrammen over de besproken onderwerpen.

Tijdens de trainingsweek werden ook twee kassen buiten Pune bezocht. "Hier kregen de studenten wat praktische training door plantentemperaturen en lichttransmissie in de kas te meten om het effect te bepalen op de plantengroei, kwaliteit, fotosynthese en verdampingssnelheid," zei Graeme.



De adviseur merkte verder op dat het evenement een zeer welkome aanvulling was op het huidige aanbod van tuinbouwstudies.

"We hadden een kamer vol met een enthousiast en dankbaar publiek dat gewend is aan een slechte kwaliteit training. Ze waren zo verrast door de hoge kwaliteit informatie dat ze vroegen of we de cursus met een dag of twee konden verlengen. Sommigen van hen gaven zelfs aan naar het volgende evenement te willen komen daar ze er zo veel van genoten."

Nationale actiegroep

Alhoewel het nog klein is, zijn er sterke aanwijzingen dat de Indiase beschermde teelt sector aan de vooravond staat van snelle vooruitgang en ontwikkeling. Graeme legde uit dat dit komt door "gemeenschappelijke drijvende factoren als het klimaat, weer, water, voedselzekerheid en -veiligheid, productkwaliteit en de betrouwbaarheid van de energievoorziening."

Daarom werd een nachtworkshop gehouden om te bespreken hoe de vorming van een nationale, representatieve groep aangemoedigd zou kunnen worden, om alle spelers uit de sector te ondersteunen. "Om hun groeiende vaardigheden te verbeteren, hun invloed op het marktsysteem te verhogen en samen te werken aan de bouw van een grotere en sterkere sector."



Volgende cursus

Voor degenen die de eerste editie van deze training hebben gemist is er goed nieuws: De organisatoren denken in de toekomst met deze cursus naar India terug te keren, maar datum en locatie zijn nog niet vastgesteld. "We hebben een geweldige tijd gehad bij het geven van de cursus, veel nieuwe vrienden gemaakt en blij de dorst naar kennis ter verbetering door alle deelnemers gadegeslagen en kunnen niet wachten om nog een keer in India deze training te geven."

Voor wie geïnteresseerd is in de trainingscursussen, misschien heeft u ook interesse in informatie over een vergelijkbare serie cursussen die Graeme Smith Consulting in 2017 zal geven in Australië. Neem voor meer informatie contact op met Greame Smith Consulting via graeme@graemesmithconsulting.com.