Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Allergisch voor tomaten? Ga voor oranje!

Een klein deel van de bevolking is mogelijk allergisch voor tomaten. Het Heritage Food Crops Research Trust zou de oplossing kunnen hebben: verander van tomaat!

De organisatie heeft de mogelijke gezondheidsvoordelen onderzocht van een aantal 'heritage tangerine' tomaten, oude rassen. In 2015 werden er voor proeven zaden naar Frankrijk gestuurd. Hier bleek onlangs iets opmerkelijks uit. Eén van de proefpersonen was allergisch voor moderne rode tomaten maar kon wel probleemloos de oranje gekleurde 'Tangella' tomaat eten.

De onderzoeksorganisatie meldde dit aan Dr Jessica Cooperstone, een van de toonaangevende wetenschappers in de VS die 'tangarine' tomaten bestudeert. Ze bedacht een mogelijke reden: Allergenen zijn altijd eiwitten en oranje gekleurde tomaten missen een belangrijk eiwit: het enzym carotenoïde isomerase dat wel in rode tomaten zit. Dit eiwit in rode tomaten zou de oorzaak kunnen zijn van een allergische reactie bij sommige mensen. Door de overstap naar bepaalde oranje tomaten zouden deze mensen deze prachtige vrucht dus mogelijk weer kunnen eten.

Lees meer op The Country News

Publicatiedatum: 20-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: