Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Nederlandse oranje paprika’s voor Koningspaar

Woensdag 8 maart heeft Alex Zwinkels namens de Oranje paprikatelers de eerste oranje paprika's van zijn oogst 2017 aangeboden aan Koning Willem Alexander en Koningin Máxima bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Daarmee is een jarenlange traditie ook dit jaar weer doorgezet.



Om de groente met deze specifieke Koninklijke kleur breder onder de aandacht te brengen, wordt aan het Koningspaar de eerste nieuwe oogst Nederlandse oranje paprika's aangeboden.



Oranje paprikatelers zorgen ervoor dat hun paprikaplanten koninklijk behandeld worden en optimaal kunnen groeien in hun kassen door ze de juiste temperatuur, een optimale voeding en zoveel mogelijk licht te geven. Schadelijke insecten worden in de kas bestreden door hun natuurlijke vijanden die de teler in het gewas heeft uitgezet, biologische gewasbescherming dus. Bovendien wordt oranje paprika duurzaam geteeld met aardwarmte.

Oranje paprika onderscheidt zich door de zoete smaak, de favoriete kleur van Nederland en het dunne vruchtvlees. Daarnaast zijn oranje paprika's heel gezond omdat ze o.a. veel vitamine C, calcium en eiwitten bevatten, belangrijk voor sterke botten en spieren. De paprika's zijn heel geschikt om te snacken maar ook om er bijvoorbeeld een heerlijke soep mee te maken.

Voor meer informatie:
www.oranjepaprika.eu
Publicatiedatum: