Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aspergeseizoen steeds meer geforceerd"

Tholen - Het aspergeseizoen is alweer enkele weken aan de gang. "We merken dat de prijzen momenteel dalende zijn. Dit komt doordat telers steeds meer focussen op het vroege seizoen en de productie dus al eerder toeneemt. De consument is echter nog niet klaar voor het seizoen en daardoor dalen de prijzen nu al. We zaten enkele weken geleden op 13 euro en dat is nu 9 euro", vertelt Eddy van Hoof van VHL Bvba.

Steeds vroeger
"Het aspergeseizoen wordt steeds meer geforceerd. Sinds enkele jaren beginnen producenten eerder met de productie in de kas, onder tunnels of met behulp van verwarmingsbuizen. Ook de buitenteelten onder plastic tunnels zijn goed op weg. Momenteel zitten ze al zo'n 10 centimeter onder het grondoppervlak. Wij leveren nog ongeveer een maand kasasperges en daarna bieden we ook product uit de vollegrond."



Pasen en asperges
Pasen valt dit jaar op 16 april. "Iedere restaurateur wil met Pasen asperges op het menu. Ik verwacht wel dat er voldoende zullen zijn, al valt deze feestdag vroeger dit jaar. Opvallend is dat horecabedrijven op dit moment schrik hebben om asperges op het menu te zetten, ook vanwege het minder zonnige weer. Maar als het bij Pasen minder mooi weer is, schijnt dat minder uit te maken. Dan worden ze gewoon gegeten."

Bijna 100 jaar
VHl bestaat al bijna 100 jaar en is opgestart door de grootvader van Eddy en Jef. "Naast asperges leveren we ook Spaanse groenten, waaronder ijsbergsla. "IJsbergsla heeft extreme sprongen meegemaakt tot 20 euro per doos. Momenteel is dat teruggezakt naar een normale prijs van 5/6 euro. We leveren nog zo'n twee maanden Spaanse tot het Nederlandse seizoen weer van start gaat."

oor meer informatie:
VHL BVBA
Werkhuizen kaai 22-24
1000 Brussel
Tel: 0032 476 414 858 (Jef Van Hoof)
Tel: 0032 475 980 938 (Eddy Van Hoof)
bvbavhl@gmail.com
jef-van-hoof7@hotmail.com