Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese CV-bank voor tuinbouw

De compleet vernieuwde website van Seasonalwork brengt werkzoekenden uit heel Europa makkelijker in contact met agrarische bedrijven in Nederland. LTO Arbeidskracht heeft de website ontwikkeld na een inventarisatie van wensen van werknemers en werkgevers.

Seasonalwork helpt ondernemers die op zoek zijn naar gemotiveerd personeel dat wil werken in de agrosector. Het gaat niet alleen om seizoensarbeid, maar ook om mensen te vinden voor vast werk. De kracht van Seasonalwork is dat de site zich alleen richt op de agrosector. Mensen die niet gemotiveerd zijn om in de agrosector te werken schrijven zich dan ook niet in.

Drempels wegnemen was het doel voor de vernieuwing van de website. Seasonalwork is voor buitenlandse werkzoekenden in het Engels en Pools beschikbaar. Werknemers kunnen een profiel maken in de Engelse of Poolse omgeving.

De website vertaalt vervolgens kenmerken zoals opleiding en werkervaring naar het Nederlands. Maria Custers van LTO Arbeidskracht: 'Voor ondernemers is het vooral belangrijk dat zij gemotiveerde mensen vinden. De werknemers spreken vaak geen Nederlands.'

'De nieuwe website werkt met meerdere talen en is hierdoor herkenbaar en goed te begrijpen voor werkzoekenden. Werkzoekenden kunnen eenvoudig een CV invullen in hun eigen taal. Het CV wordt vervolgens automatisch vertaald naar het Nederlands. Hierdoor worden zowel de werknemer als de werkgever geholpen om eventuele taalbarrières te slechten.'

Kennis en ervaring
'Voor werkzoekenden is het belangrijk dat zij goed kunnen aangeven wat hun kwaliteiten zijn. Onze CV-bank draait om dit punt', vertelt Custers. 'Zo kan de agrarische sector het potentieel van kennis en ervaring uit heel Europa goed benutten. Dit is ook een reden dat er naast Engels ook is gekozen voor Pools. Nederlandse werkgevers zijn enthousiast over de kwaliteiten van Poolse werkzoekenden.'

De misvatting dat agrarische bedrijven alleen buitenlandse medewerkers aantrekken vanwege financiële overweging bestrijdt Custers: 'Wij zien juist dat werkgevers steeds meer investeren in de kwaliteit van hun buitenlandse medewerkers.' De werkgever vindt het belangrijk een langdurige relatie op te bouwen met zijn personeel. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een opleiding gericht op bedrijfsactiviteiten.

Dagelijks nieuwe aanmeldingen
De eerste resultaten van de nieuwe Seasonalwork.nl zijn positief. Dagelijks melden zich nieuwe werknemers aan uit heel Europa. Dit betekent een actueel en gevarieerd aanbod. Naast Poolse werknemers zijn er in de CV-bank ook veel werknemers uit Spanje, Italië en Roemenië te vinden.

LTO-leden kunnen al vanaf 150,- euro gebruik maken van Seasonalwork.nl. Dit is inclusief het plaatsen van een meertalige vacature. Hiermee kunnen indien gewenst meerdere werknemers gevonden worden.

Voor meer informatie:
www.seasonalwork.nl
Publicatiedatum: