Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RPP-certificaat voor duurzaam geproduceerd veen

Greenyard Horticulture is een voortrekker als het gaat om de productie van duurzame en milieuvriendelijke teeltsubstraten. Recent werden deze inspanningen bekroond met het behalen van de 'Responsibly Produced Peat' (RPP) certificaten voor haar veenvelden in Polen (Budwity) en Letland (Brigu). Deze RPP-certificaten garanderen dat het veen gebruikt in de Greenyard teeltsubstraten op een verantwoorde manier geproduceerd werd.



De belangrijkste parameters waarmee het RPP rekening houdt zijn de biodiversiteit van de veenvelden, in combinatie met een minimale impact op hydrologische parameters en op CO2-uitstoot. Ook de after-use plannen van de sites staan centraal in de RPP-certificatie. Zo worden de sites na ontginning volledig hersteld naar hun natuurlijke staat. Op deze manier garandeert Greenyard dat het veen in haar teelsubstraten een minimale milieu-impact heeft. Met het behalen van deze certificaten zet Greenyard dan ook verder in op duurzaamheid binnen haar organisatie.



"Veen is een belangrijk onderdeel van kwalitatieve teeltmedia, maar we willen met deze waardevolle grondstof op een verantwoorde manier omspringen.", aldus Stefaan Vandaele, MD van Greenyard Horticulture. "De duurzame ontginning van veen is voor ons al jaren essentieel, het behalen van de RPP certificaten is voor ons dus de kroon op het werk."

Voor meer informatie:
Nele Ameloot, Business Development Manager
Greenyard Horticulture Belgium NV
Skaldenstraat 7a, 9042 Gent, Belgiƫ
M +32 9 218 03 30
nele.ameloot@greenyardhorticulture.com
www.greenyardhorticulture.com
www.greenyard.group
 

Publicatiedatum: