Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met name rood stijgt

Paprika-areaalstijging van 7% bij BelOrta

In 2016 werden bij BelOrta zo'n 2.100.000 kg Flandria groene paprika's aangevoerd. Op 6 maart werden de eerste weer aangevoerd op de veiling. "De productie zit in de lift, getuige hiervan de voorspelde areaalstijging van 7 procent ten opzichte van 2016 voor dit jaar. Het areaal van de gele paprika blijft dan weer ongeveer gelijk, terwijl het areaal van de rode paprika aanzienlijk uitbreidt met 38 procent. De arealen van BelOrta in 2017 zijn als volgt: 42 hectare rood (komt van 30 hectare), 21 hectare geel en 6,5 hectare groen. De rode zoete puntpaprika is in areaal gegroeid van 4,5 naar 8,5 hectare", vertelt Bruno Vuerinckx.


Bruno Vuerinckx en Dirk Liekens van BelOrta bij de aanvoer van de eerste groene paprika.

Primeurverkoop
Gisteren werden bij BelOrta de eerste groene paprika's van het jaar geveild. De paprika's werden aangeleverd door Supra-Natura uit Vremde en aangekocht door Rodiers en Zonen voor een prijs van 1,68 per kilogram. De primeurverkoop van de groene paprika was meteen ook de voorbode van de komst van de rode en gele paprika, die binnenkort eveneens opnieuw beschikbaar zullen zijn.

Andere specialiteiten

Bij BelOrta zijn naast de standaard paprika's ook een brede waaier aan specialiteiten, waaronder de Sweet Palermo en babypaprika. Wie het graag wat pikanter wil, kan kiezen uit de JalapeƱo, Piccantina, Habanero & Naga. Gloednieuw dit jaar is de Lamuyo, die zich onderscheidt van de gewone paprika door zijn mooie donkerrode uiterlijk en zijn groot formaat.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx
Supervisor verkoop
Tel.: +32 (0)15 565 316
bruno.vuerinckx@belorta.be
www.belorta.be
Publicatiedatum: