Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elbert Dijkgraaf komt uit de kas

Het is campagnetijd en dat betekent dat politici deze weken opeens ook uitstapjes maken naar de kassen. Gisteren viel de beurt aan Elbert Dijkgraaf. Het Tweede Kamerlid van de SGP is verantwoordelijk voor landbouw en sprak bij tomatenkwekerij Lans en bij Koppert over de glastuinbouw.



Elbert Dijkgraaf zet zich namens de SGP flink in om de agrarische sector te bereiken. Met name voor de boeren is veel aandacht: de campagneposters met "Tijd voor de boer" zijn bijna niet te missen. Ook de glastuinbouw ontbreekt niet in zijn portefeuille.

De SGP vindt dat het kabinet de boeren en tuinders teveel in de steek laat. De partij pleit voor investeringen in de land- en tuinbouw en wil af van nieuwe belastingen en bureaucratische regels die de kostprijs opjagen.





De SGP wil extra geld uittrekken voor onderzoek en duurzame innovatie. De partij zet zich ook in voor snellere toelating van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Mede daarom ging Elbert gisteren bij Koppert langs. "Deze ontwikkeling verdient steun", tweette hij. Ook een bezoek aan Tomatenkwekerij Lans in Maasdijk stond op de agenda. Daar werd een politiek vragenuur georganiseerd.

Vrijdag bezoekt Elbert bloembollenbedrijf Van Haaster aan de Loosterweg in Lisse. Hij gaat in gesprek over de problemen die er zijn in de land- en tuinbouw. Bollenboeren en belangstellenden vanuit de sector zijn van harte welkom.
Publicatiedatum: