Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ouders kamperen voor tuinbouwopleiding

In het Belgische Vilvoorde kamperen ouders al vijf dagen voor een middelbare school. De reden? Ze willen dat hun kinderen de opleiding 'land- en tuinbouw' kunnen volgen.

Vanaf volgend schooljaar start er een opleiding land- en tuinbouw 1B aan de school. Naast de gewone lesstof krijgen de leerlingen 4 uur per week praktijkles in tuinbouw en dierenzorg.

De school kan voor de nieuwe richting maar één klas inrichten, omdat er niet meer lokalen ter beschikking zijn. Er zijn ook maar twaalf plaatsen in de klas, opdat de leerlingen de aandacht kunnen krijgen die ze nodig hebben. Door speciale voorrangsregels zijn er van die twaalf plaatsen al een aantal plaatsen vergeven. Leerlingen in 1B komen vaak uit het buitengewoon onderwijs of hebben specifieke leerbehoeften.

Vanaf woensdag verschenen de eerste ouders op het schooldomein, omdat ze absoluut een plaats wilden. Het is de eerste keer dat er gekampeerd wordt om in te schrijven in KTA Horteco. De school zorgde voor onderdak, sanitair, internettoegang en een kampvuur.