Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manuel Magdaleno, FreshMex

"Met verschillende schermproducten realiseren we een beter klimaat"

Drie jaar geleden had het Mexicaanse FreshMex problemen met het klimaat in hun kas. De hoge dosis straling veroorzaakte droogte. Een combinatie van drie verschillende schermproducten bleek de oplossing te zijn. Teler Manuel Magdaleno: "De vochtigheid is hoger, het klimaat is sterk verbeterd, we kunnen eerder planten en de kwaliteit van de productie is veel beter." 


FreshMex is een van de meest innovatieve kwekerijen in Mexico. Het bedrijf teelt in een glazen kas (7,5 ha) en exporteert paprika's en tomaten naar Canada en de VS. Sinds drie jaar werken ze actief samen met Royal Brinkman. Om lokaal sterk aanwezig te zijn, opende Royal Brinkman in 2014 een vestiging in de Mexicaanse staat Querétaro. Vier werknemers - waaronder vestigingsmanager Ben Sosef - regelen de verkoop en transport van producten aan telers in heel Mexico vanuit deze vestiging.

Royal Brinkman verkoopt alle producten die een teler nodig heeft voor de dagelijkse operatie van het bedrijf. Een van de belangrijkste producten is het aanbod aan zonwerende producten en lichtspreidende coating. De hoge temperaturen en hoge instraling zorgen voor een grote vraag naar deze producten op de Mexicaanse markt. Richard Hagedoorn (die als schermmiddelspecialistwerkt voor Royal Brinkman Nederland) zag het daarom als noodzakelijk om deze markt te gaan verkennen met de lokale vestigingsmanager van Royal Brinkman, Ben Sosef.

Richard Hagedoorn: "Mijn doel van deze reis was het ontmoeten van lokale telers en het opleiden van lokale collega´s. Ik wil dat zij precies weten hoe ze de producten moeten gebruiken om de beste resultaten te kunnen behalen. We hebben daarom een tour gemaakt langs telers, verspreid over het land. Wat mij vooral opviel, is dat de markt niet gecentraliseerd is zoals in Nederland en Spanje. Daarnaast zijn de kassen moderner. Hierdoor kunnen telers goed gebruik maken van zonwerende producten en lichtspreidende coatings." 



Klimaat
Tijdens hun tour bezochten Ben en Richard verschillende bedrijven, waaronder dus FreshMex. "Teeltmanager Manuel Magdaleno benaderde mij drie jaar geleden. Het bedrijf had toen problemen met het klimaat in de glazen kas", vertelt Ben. "De hoge dosis straling veroorzaakte droogte. We besloten een test uit te voeren met verschillende schermproducten om het klimaat in de kas te beïnvloeden."

Inmiddels is deze test uitgegroeid tot een volwaardige strategie waardoor FreshMex betere opbrengst behaalt. Manuel Magdaleno: "Samen met Ben hebben we continu de combinatie van producten verfijnd. D-GREE gebruiken we voor afkoeling in warme periodes, Q4 White om de planten te beschermen tegen een overdaad aan zonlicht en D-FUSE om het zonlicht in koelere periodes optimaal te benutten. Zo kunnen we jaarrond optimale condities voor de plant bereiken. En met resultaat: de luchtvochtigheid is hoger, het klimaat veel beter, we kunnen eerder planten en de kwaliteit van de oogst is verbeterd!"

Ben Sosef ziet veel mogelijkheden voor Mexicaanse telers: "Op dit moment gebruiken telers voornamelijk kalkproducten zoals ShadeFix (poeder) en Q3 White (pasta). Lichtspreidende coatings zijn nog vrij onbekend in Mexico. Ik zou deze telers graag de voordelen van deze producten laten zien en hen helpen betere resultaten te behalen."


Voor meer informatie:
Ben Sosef
Royal Brinkman
t: +52 (1) 442 111 9396
ben@royalbrinkman.com.mx
www.royalbrinkman.com.mx

Publicatiedatum: