Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toelatingen en uitbreidingen: o.a. Vertimec Pro en Centurion Plus

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft op 22 februari 2017 diverse toelatingen verleend. Voor de glastuinbouw en zomerbloemensector zijn de volgende besluiten van belang:

Toelating gewasbeschermingsmiddelen

Vertimec Pro op basis van de werkzame stof abamectine
Deze insecticide en acaricide voor professioneel gebruik wordt toegelaten in de teelt van appel, peer, aardbei, sla (Lactuca spp.) (bedekte teelt in de periode van 1 maart tot 1 november), vruchtgroenten van Cucurbitaceae eetbare schil (bedekte teelt), vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet-eetbare schil (bedekte teelt), vruchtgroenten van Solanaceae m.u.v. tomatilo, radijsachtigen (bedekte teelt), prei (onbedekte teelt), aromatische kruidgewassen (bedekte teelt) en boomkwekerijgewassen en als kleine toepassing in de teelt van kers, pruim, aalbes (rood, wit, zwart), kruisbes, braam- en framboosachtigen, veldsla (bedekte teelt), boon met peul (bedekte teelt), Chinese kool, Veredeling en zaadteelt (bedekte teelt) en de veredeling en bloemenzaadteelt, groentenzaadteelt en zaadteelt van kruiden, bieten, peulvruchten, oliehoudende zaden, vezelgewassen, groenbemestersgewassen, voedergewassen en witlof, cichorei, boekweit en meekrap (onbedekte teelt).

Sunjet Flora op basis van de werkzame stof azoxystrobine en isopyrazam
Dit schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt toegelaten als gewasbehandeling ter bestrijding van echte meeldauw in sierteeltgewassen en botrytis in bloembollen.

LET OP: dit middel komt voorlopig niet beschikbaar voor de Nederlandse sierteler.

Uitbreiding gewasbeschermingsmiddelen

Centurion Plus op basis van de werkzame stof clethodim
Dit onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt uitgebreid in de onbedekte teelt van Afrikaantjes en boomkwekerijgewassen.

Dragoon op basis van de werkzame stof diquat
Dit onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met de toepassing in cichorei, aardbei en sierteeltgewassen.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: