Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buurtkas BoereGoed krijgt nieuwe stek

Half maart opent BoereGoed zijn nieuwe buurtkas aan de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande. Voor iedereen goed bereikbaar, met de entree aan het parkeerterrein van Tuincentrum De Carlton. In de buurtkas ontmoeten mensen van heel verschillende achtergronden elkaar rond de teelt van gezonde groente. Gezonde groente, lokaal geteeld en met een maatschappelijk uitdaging is het verhaal van BoereGoed.



Nieuwe Buurtkas
Met de nieuwe buurtkas heeft BoereGoed weer een eigen stek. Per april vorig jaar was de teeltlocatie aan Woudtzicht in De Lier niet meer beschikbaar. Vanaf maart beschikt BoereGoed weer over een kas waar mensen elkaar ontmoeten en samen groente telen. Enthousiaste vrijwilligers beheren de kas en de teelt. Voorop staat het bieden van werkervaringsplaatsen aan mensen die door een gedrags- of sociale beperking moeilijker kunnen meekomen in de gewone arbeidsmarkt of het onderwijs. Samen met andere deelnemers, vrijwilligers, zoals ex-telers, en begeleid door professionals uit de zorg, kunnen zij in een prettige omgeving werkervaring opdoen en vooral zich zelf zijn. Het unieke van BoereGoed is dat mensen uit verschillende achtergronden en met verschillende kwaliteiten elkaar ontmoeten en samenwerken aan sociale integratie en aan gezonde producten.

MVO-samenwerking
De gemeente Westland draagt dit project van BoereGoed een warm hart toe. Met een subsidie uit het Innovatiefonds Sociaal Domein ondersteunt de gemeente deze unieke samenwerking in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook lokale fondsen steunen dit project. Bedrijven, gemeente, zorgpartijen en BoereGoed bieden samen aan mensen een sociale en veilige werkplek in de tuinbouw. Verschillende partnerbedrijven zijn betrokken bij BoereGoed en steunen dit project en of werken samen.



In de kas leren kinderen hun eigen groenten te verbouwen en maken met ze een kok lekkere gerechten. Het bijzondere project van BoereGoed mag rekenen op belangstelling uit andere gemeenten en zelfs uit het buitenland. Vooral de combinatie van duurzame, lokale producten, maatschappelijke, sociale en persoonlijke ontwikkeling en gezonde voeding wordt gezien als uniek en een voorbeeld voor andere regio's.

Lokale producten en lokale afzet
BoereGoed kiest voor lokale productie en lokale afzet. Als producten niet in de eigen regio beschikbaar zijn, blijft duurzaamheid voorop staan en wordt in ieder geval gekozen voor biologische producten. De producten uit de buurtkas samen met producten van lokale telers maken het BoereGoed assortiment. Dit wordt verkocht in de Farmshops – te vinden bij tuincentra in de regio – en in de Farm-I-See in Schipluiden. Met het kopen van deze producten laten de klanten ook hun betrokkenheid zien bij 'het verhaal van BoereGoed'.

Nieuw seizoen
Het nieuwe groenteseizoen staat voor de deur. Daarbij hoort al enkele jaren de primeur van de eerste Westlandse kasasperges van BoereGoed. Geteeld in de aspergekas aan de Westgaag in Maasland. Vanaf 16 maart zijn de asperges weer te koop bij de BoereGoed Farmshop bij de Carlton en in de BoereGoed Farm-I-See in Schipluiden. De officiele opening van de kas zal in eerste week van mei plaatsvinden. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de BoereGoed-gemeenschap.

Voor meer informatie:
BoereGoed
Woudtzicht 21, 2678 NG De Lier
0174 725 205
info@boeregoed.nl
www.boeregoed.nl
Publicatiedatum: