Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Professor tegen handelsovereenkomst met VS

"Britse consumenten willen geen GMO-voedsel"

Volgens Chris Elliot, professor in de Voedselveiligheid en oprichter van het Institute for Global Food Security van de Universiteit van Belfast, zal een handelsovereenkomst met de VS tot gevolg hebben dat het grootste deel van de Britse bevolking voedsel krijgt dat zij niet willen en wordt de doos van Pandora opnieuw geopend wat voedselveiligheid betreft. Elliot maakte de opmerkingen tijdens zijn City Food lezing deze week, waarin hij ook het falen van de Britse overheid aan de kaak stelde. Het landbouwtekort van 23,6 miljoen euro stelt het land bloot aan de gevaren van klimaatverandering en voedselfraude

Elliot besprak ook de andere uitdagingen waar het land voor staat, zoals de Brexit, en zijn zorgen over de recente groententekorten: "We importeren grote hoeveelheden voedsel en levensmiddelen vaak via complexe aanvoerkanalen. Hierdoor zijn we zeer kwetsbaar voor de steeds grotere wordende dreiging van voedselfraude." Hij zei ook dat door handelsovereenkomsten GGO fruit en GGO voedsel het Verenigd Koninkrijk kunnen binnenkomen waarvan hij zegt dat Britse consumenten dat niet willen. "Velen zullen zeggen dat deze producten net zo veilig zijn als wat er in Europa verbouwd en verkocht wordt, maar het is duidelijk naar voren gekomen uit onderzoeken van de afgelopen jaren dat de Britse consument er helemaal niet op zit te wachten."
Publicatiedatum: