Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouwantiek te koop

Het privé museum van Henk van Vliet (1927-2015) wordt geveild. Hij heeft in de loop der tijd diverse boeren- en tuindersantiek en brocante verzameld. Tomatenhobbel, ploffer, boerenwagens, zaaiviool, vintage spullen, hutkoffer, werkbank, schaatsen, kaartspullen (van zijn vrouw), weegschaal, hondenkar, koperen melkbus, alle soorten en maten pottenpersen etc. Totaal 4 schuren vol worden geveild.



Sportief
"Verzamelen is een gemene ziekte, je komt er nooit meer vanaf," zoals Henk het zelf zei. Van Vliet was trouwens niet alleen gek van verzamelen, hij was ook bijzonder sportief. Zo reed hij vijf keer de Elfstedentocht, waaronder de legendarisch geworden editie van 1963. Ook liep hij diverse marathons, met 2:49 als snelste tijd.

Verzamelwoede
Henk van Vliet is in 1972 begonnen met verzamelen. De verwarmingsketel werd geplaatst en toen moest het koperen waterfornuis weg. Hier is een tafel van gemaakt en toen is de verzamelwoede begonnen. Palingsteker, koperen melkkan, karnemolen uit Groningen, heel veel boerenspullen bij boer uit Kapel Avezaath en alles op het gebied van de tuinbouw en ook veel brocante.



De veiling gaat 27 februari online bij BVA-auctions.com.

Kijkdag donderdag 23 maart van 10-16 uur.
Publicatiedatum: