Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Als Minnaar nog bestond, dan hadden we er nog gewerkt"

Fotoreportage reünie oud-collega's Minnaar

Tholen - Alweer vijftien jaar geleden werd de Westlandse AGF-exporteur Minnaar aan The Greenery verkocht. Op initiatief van Anton Rutten vond er vrijdag 17 februari een reünie plaats bij tomatenkwekerij CombiVliet in Maasdijk. Dat de teamgeest nog altijd volop aanwezig was, bleek wel uit de opkomst van zo'n 80 voormalige collega's, waarvan er veel nog in de AGF-sector actief zijn.


Klik hier voor de uitvergroting

Adri Minnaar, die na de verkoop van de zaak de AGF-sector verliet, blikte in zijn welkomstwoord terug op de Minnaar-jaren. Tal van anekdotes passeerden de revue: van de strijd die het dagelijks was om de boot naar Engeland te halen, de eerste auto's die naar Engeland gingen, de eerste komkommersealmachines en het speculeren met spruiten wat niet helemaal goed afliep.


Adri Minnaar blikt terug

De voormalig directeur bedankte zijn collega's voor hun inzet. "Teamwork was het geheim. Van het kantoor, tot de mensen in de loods, op de veiling - op den duur zat de hele familie Voskamp te drukken - tot de administratie. Het was dankzij jullie inzet een geoliede trein! Als ik de verhalen hoor, is het voor velen een mooie periode geweest, waar ze met genoegen op terugblikken. Dat doet mij goed."

"De tijd bij Minnaar was echt uniek", blikt Frank Mosterd, tegenwoordig werkzaam voor Gilad Produce, terug. "Het personeel stond op nummer 1. Dagelijks kwam de broodjeskar met vers gemaakte soepen langs. We hadden een mooie mix van mensen met ervaring en jonge mensen en er was een ongekende saamhorigheid. We waren sterk in de export naar Engeland, Canada, de Verenigde Staten, Rusland, Frankrijk, Afrika en Spanje. Voor menig oud-collega is Minnaar een hele goede leerschool geweest."


Marcel van der Pluijm en Frank Mosterd blikken terug op een fantastische tijd bij Minnaar

"Uiteindelijk ging iedereen mee naar The Greenery, maar in de loop der jaren zijn veel mensen uitgewaaid naar andere bedrijven", beaamt Marcel van der Pluijm van Global Green Team. "Wel hebben veel oud-collega's elkaar in de loop der jaren weer opgezocht. Zo werken in de groep TNI - Rainbow - Global Green Team - Harvest House verschillende oud-Minnaar collega's. Maar als Minnaar nog bestaan had, hadden we daar nog gewerkt!"

Klik hier voor de fotoreportage