Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Record asperge-oogst in Brandenburg in 2016

Vergeleken bij het voorgaande jaar is het groentenareaal in de Duitse deelstaat Brandenburg in 2016 met 282 hectare toegenomen. De uitbreiding van het areaal is voor het grootste deel te danken aan de toename van de aspergeproductie.

Het totale vollegrondsgroentenareaal bedroeg 5.952 hectare, verdeeld over 194 bedrijven. Volgens informatie van het Bureau voor de statistiek Berlijn-Brandenburg werken 50 van deze bedrijven volgens de richtlijnen van biologische landbouw.
Asperges werden geteeld op een oppervlakte van 3.345 hectare. Dat is vergeleken bij 2015 een stijging van bijna 484 hectare. Vanwege het grotere areaal en de goede opbrengst per hectare van 5.900 kg werd er met in totaal 19.565 ton de grootste hoeveelheid sinds 1991 gestoken.

Bij de augurken, de op één na belangrijkste groentensoort in Brandenburg, nam het areaal af met 48 hectare naar circa 500 hectare. De oogst lag op 64.200 kg per hectare. In 2015 bedroeg deze nog 67.500 kg per hectare. Wortelen werden op 258 hectare geteeld en geoogst. Hier werd met 56.300 kg per hectare de grootste oogst sinds 1991 bijeengebracht. De gunstige weersomstandigheden waren van doorslaggevende betekenis voor deze goede oogst.

In Brandenburg waren 67 bedrijven die groenten in kassen produceerden. Hun totale areaal omvatte 47 hectare en hier werd in totaal 14.867 ton groenten geoogst. Dat is bijna 2.460 ton meer dan in 2015. De meest geteelde kasgroenten waren tomaten met 29 hectare, gevolgd door paprika's en komkommers met elk 6 hectare. De groententeelt van Brandenburg is in het bijzonder in het district Potsdam-Mittelmark geconcentreerd. De groentenproducenten uit deze regio telen op meer dan 50 procent van het totale groentenareaal in de deelstaat.

Publicatiedatum: