De test werd ontwikkeld door Yarok Technology Transfer en is gebaseerd op een eenvoudige laboratoriumprocedure. Voor het testsysteem is een gepatenteerde kit nodig en betaalbare, algemeen verkrijgbare laboratoriuminstrumenten. "Het ontbreken van een sneltest voor gevaarlijke voedselbacteriën vormt een voedselveiligheidsrisico voor de consument en is een groot probleem binnen de voedingindustrie en retail," legt Yarok-directeur Jonathan Sierra uit. "Nu komen testresultaten pas beschikbaar nadat de producten op de markt zijn gekomen. Ons systeem geeft een betrouwbaar resultaat in slechts 45 minuten, zodat producenten de veiligheid van het product voor de distributie kunnen bepalen en extra kosten en terugroepacties vermeden worden."
Sierra voegt er aan toe dat Yarok zich momenteel richt op bladgroenten, zoals sla, rucola en spinazie vanwege het grote aantal terugroepacties binnen deze categorie.
Verder gaf hij aan de door Yarok ontwikkelde test voor psychotrofen in melk al veelvuldig toegepast wordt in de Israëlische zuivelsector. Ook is het bedrijf al ver met de ontwikkeling van een testsysteem voor het snel opsporen van Listeria monocytogenes op oppervlakten, apparatuur en kleding.
Voor meer informatie:
media@yarok.biz