Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe General manager voor East-West Seed Tanzania

Voormalig General manager van East-West Seed Tanzania, Mathé Bastiaansen, droeg recent de leiding van East-West Seed Tanzania over aan Coen Everts, die het bedrijf zal leiden naar verdere lokale groei.


Coen Everts leidt East-West Seed in Tanzania, waar de markt voor groentenzaad snel groeit.

"Mathé heeft een belangrijke rol gespeeld bij het op de kaart zetten van East-West Seed in Tanzania. Hij heeft de productie van bloemzaad en export naar India en andere Aziatische landen opgezet," vertelt Everts. De productie van Afrikaantjes (Tagetes Erecta L) zaad startte in Tanzania in 2008 en de import van groentenzaad begon te lopen in 2012. Vorig jaar markeerde een belangrijk omslagpunt voor het bedrijf. Toen oversteeg de verkoop en distributie van groentezaad voor het eerst de export van bloemenzaad.

Verandering in focus
"We groeien hard in Tanzania, en moeten verbeteringen doorvoeren in onze supply chain, distributie en klantenkring om die groei op lange termijn te kunnen volhouden. We willen ons netwerk van distributeurs versterken en verder ondersteunen," legt Everts uit.

Coen Everts heeft ruim 20 jaar ervaring in het ontwikkelen, implementeren en uitbouwen van groeistrategieën in uitdagende omstandigheden en afgelegen markten. Hij werkte onder andere in de Filipijnen. East-West Seed heeft hem aangesteld om de lokale marketing en distributie verder te professionaliseren in Tanzania, waar de markt snel groeit en steeds meer boeren inzien dat investeren in kwaliteitszaden een goed rendement oplevert.

Betere toegang tot goed zaad
"Boeren in Tanzania vragen om kwaliteit en leverzekerheid. Dat kan East-West Seed bieden. Hybride zaden nemen een vlucht en we willen innovaties ook in Oost Afrika introduceren," vertelt Everts en voegt hieraan toe: "En uiteraard blijven we hier onze kennis delen, o.a. door boeren te trainen om zo smallholders te helpen aan hogere opbrengsten en een beter inkomen."

Voor meer informatie:
East-West Seed Tanzania
+255 713 847 456
info.tanzania@eastwestseed.com
www.eastwestseed.com
Publicatiedatum: