Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HortiContact: Noviteiten laat je eerst in Nederland zien

Tholen - Met meer dan 500 stands hoef je je deze dagen niet te vervelen op de Horticontact in Gorinchem. Maar dat niet alleen. Wat opvalt op de beurs en wat op de IPM en de Fruit Logistica minder het geval was, is dat bedrijven ervoor kiezen hun noviteit toch eerst aan de Nederlandse markt te presenteren. 

Een nieuw schermdoek bij Svensson, een vernieuwd clipsysteem bij Agrifast, een nieuwe machine bij Verhagen Leiden, een nieuwe klimaatcomputer bij Hotraco, nieuwe LED-lampen bij Q-Westland, nieuwe verpakkingen bij Solidus. Waar de Tuinbouwrelatiedagen Gorinchem de afgelopen jaren toch regelmatig te kampen het met het imago van relatiebeurs, waar wel gekletst wordt maar waar niet veel nieuws gebeurt, struikel je dit jaar bijna over de noviteiten op de HortiContact in Gorinchem.

Het is opnieuw een opsteker voor de Nederlandse tuinbouw. Al eerder werd duidelijk dat het goed gaat met de teeltbedrijven, maar door hun nieuwe producten eerst in Nederland weg te zetten, maken ook toeleveranciers duidelijk de Nederlandse markt nog steeds serieus te nemen. 


Sascha van den Hurk van Stichting Waterlinzen NextGarden, giet de zelf geteelde waterlinzen (eendenkroos) in de displays... Bij hem Jan Taks en Barbara van Zweden van NextGarden.



Koppert Biological Systems - De Airobug is een verblazer met een zelfrijdende geleider en verblaast natuurlijke vijanden over een breedte van 10 tot 13 meter het gewas in. Het apparaat verplaatst zich automatisch met een snelheid van 20-40 meter per minuut. De meeste Airobugs rijden via de monorail. Voor die situaties waarbij dit niet kan, is er ook de mogelijkheid om te rijden over het buisrail systeem. Momenteel zijn er 3 varianten ontwikkeld.


 
Deze week wordt in de Svensson stand op HortiContact het nieuwe Luxous 1147 FR uitgelicht. Graag zet Svensson ook de Luxous telers in de schijnwerpers door vervoer naar de beurs in Gorinchem in een Luxe LuxouS Limo. Op de eerste beursdag waren dat kwekerij Themato en Personal Vision.


Simone en John van Hagen van Therm Control Buigen, blijven hameren op kwaliteit. Kom spijkerslaan!


Frans en Jos Veugen - vader en zoon - doen een rondje over de beurs


Wij doen onze best om iedereen op de foto te zetten, maar vinden 't ook gezellig als je bij ons langs komt. Vandaag staat Daan voor je klaar op stand 306.

Bekijk hier de standhouderslijst. 
Bekijk hier de plattegrond van de beurs.