Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blauwe kleurstof winnen uit algenteelt

Het project Blauwe Keten kijkt naar de mogelijkheden om commerciƫle algenteelt te realiseren in kassen in de regio West-Brabant en Vlaanderen. Het Centre of Expertise Biobased Economy is betrokken bij twee onderdelen van dit project.



Allereerst kijkt het lectoraat Biobased Products naar de isolatie en stabilisatie van blauwe kleurstof uit algen. Blauwe kleurstof is een interessant commercieel product voor algenteelt. De afgelopen periode is het projectteam er in geslaagd om blauwe kleurstof te isoleren. De kleurstof is helaas nog niet stabiel en vervaagt snel. De stabiliteit is onderwerp van de volgende onderzoeksfase.

Naast de isolatie van blauwe kleurstof uit algen, is het CoE BBE ook betrokken bij onderzoek naar de mogelijkheden om eendenkroos te telen op afvalwater van algenteelt. Het lectoraat Biobased Energy kijkt naar de mogelijkheden om eiwitten uit eendenkroos te isoleren en toe te passen in non-food toepassingen. De afgelopen periode is er gekeken naar samenstelling van eendenkroos en is een start gemaakt met onderzoek naar verschillende isolatietechnieken. Daarnaast is er onderzocht wat de mogelijkheden zijn om eendenkroos als veevoer te gebruiken. Medio 2017 is hierover een rapport beschikbaar.

bron: Centre of Expertise Biobased Economy
Publicatiedatum: