Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterson is eerste mobiele zuiveraar

Tholen - Met een mobiele unit gaat het nieuwe bedrijf Waterson aan de slag om water op locatie vrij te maken van gewasbeschermingsmiddelen. Zo kunnen telers zonder zuiveringsinstallatie toch voldoen aan de zuiveringseisen.

Met de nieuwe eisen in aantocht is er volop aandacht voor het verplichte zuiveren van water. Diverse leveranciers hebben al een installatie waarmee telers zelfstandig water kunnen zuiveren. Op de Horticontact presenteert ook het eerste bedrijf zich dat zich toelegt op het op locatie zuiveren van water. Joyce & Michael Sonneveld gaan aan de slag als Waterson, mobiele zuiveraar. "We plaatsen een meter op de silo en monitoren deze. Als de silo vol is, komen we langs en zuiveren het afvalwater met onze zuiveringsinstallatie", vertellen ze.



Waterson werkt met de Opticlear Diamond, goedgekeurd door de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw en in samenwerking met WaterIQ geschikt gemaakt voor mobiele inzetbaarheid. "Telers kunnen ervoor kiezen om het water te recirculeren. Door middel van onze hoogwaardige technologie ontsmetten we het afval water van virussen, bacteriƫn en schimmels. Daarnaast kunnen we selectief ontzouten waardoor we het natriumgehalte kunnen terugdringen. De grote meststoffen blijven behouden", vertelt Lansbergen.

"Kwekers voldoen dus direct aan de nieuwe wet- en regelgeving zonder grote investeringen in installaties of tijdrovend onderhoud", laat Lansbergen weten. "Je betaalt simpelweg per gezuiverde kubieke meter." Ze bieden zowel eenmalige service aan, maar met een abonnementsdienst is het ook mogelijk de zuiveringsplicht op langere termijn te regelen.




Bezoek Waterson tijdens de HortiContact op stand 502.

Voor meer informatie:
Waterson
Oudecampseweg 35F
2678 NN De Lier
0612933392
info@waterson.nl
www.waterson.nl