Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelttip aardbei: bladeren afknippen en direct afvoeren

Voor telers met een doorteelt zijn de komende weken belangrijk: het komt er nu immers op aan hun kassen vrij te maken van wittevlieg. Afgesneden bladeren moeten daarom direct worden afgevoerd. En vanglinten en vangplaten moeten worden bevestigd.



Binnenkort start bij telers die met een doorteelt werken de tweede bloeicyclus. Vooraleer ze volop beginnen te stoken, zorgen ze er dus maar beter voor dat hun kassen vrij zijn van wittevlieg. Daarom is het belangrijk dat ze tijdens de opruimfase de vergeelde bladeren van de planten afsnijden en meteen afvoeren. "De aanwezige wittevliegen zitten namelijk vooral op die bladeren", vertelt Jurgen Bouveroux, area manager bij Biobest België. "Door het groenafval meteen af te voeren, vermijdt de teler dat de insecten zich terug op de plantjes kunnen vestigen."

Telers hangen de komende weken best ook vanglinten en vangplaten op. Jurgen Bouveroux: "De meeste telers kiezen voor linten, omdat die gemakkelijker op te hangen zijn en meer wittevliegen kunnen vangen. We raden hier aan om één lint boven elke plantenrij te hangen. Vangplaten kunnen ook nuttig zijn. Hier hanteren we een richtaantal van 500 à 600 platen per hectare."

Voor meer informatie:
Lise Verachtert
Biobest
lise.verachtert@biobest.be

Publicatiedatum: