Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking van Laethem en Universiteit Gent

"Auditoren van later doen alvast ervaring op bij ons"

Tholen - Van Laethem werkt samen met de Universiteit van Gent, waarbij auditoren van morgen op de werkvloer komen om alvast te zien hoe alles werkt. De naam van het samenwerkingsproject is Agro ABC. "Het doel van het Agro ABC-project is de evolutie van de gevarenanalyses, validatie en verificatie. Daarnaast willen we ook de wetgeving van dit soort zaken, zowel qua documenten als procedures, toelichten aan toekomstige interne en/of externe auditoren. Vanuit dit perspectief helpen we als Van Laethem bvba te Brussel en Fresh for your bvba te Vlezenbeek mee aan de vorming van de auditoren van morgen", aldus John van Laethem.

Ervaring is onmisbaar
Hij vervolgt: "Vanuit Agro ABC werd door Mevrouw Ir. Liesbeth Jacxsens en haar studenten een samenwerking opgestart met ons bedrijf om na te gaan in welke mate de veranderingen in HACCP- principes en in de toepassingen van de autocontrole- of kwaliteitsmanagementsystemen toegepast worden. Het doel van deze samenwerking was voornamelijk de auditoren de mogelijkheid te geven om op de werkvloer ervaring op te doen. 'Ervaring is onmisbaar' is de drijfveer om auditoren een opleiding te geven in de sector waar ze later tewerkgesteld zullen worden."
 
"Door middel van Agro ABC kunnen auditoren in opleiding hun toekomstige taken in de bedrijven uit de Agro-voedselketen voor het ware uitproberen onder begeleiding
van de makers van de autocontrole gids(en). Een bedrijf die het pad uitstippelen voor een moderne kwaliteitsborging is een must, maar ook alle werknemers dienen er zich bewust van te zijn dat de HACCP-principes evolueren. Door een interne audit te organiseren werd in dit samenwerkingsverband tussen de studenten van Mevr.Ir. Jacxsens en Van Laethem bvba."

Een apart leslokaal

"De site/locatie van Vlezenbeek stond centraal in deze interne audit en na afloop was iedereen uiterst tevreden over de manier van werken. Auditors konden ervaring opdoen met betrekking tot de procedures alsook de relatie met de bedrijven." Het project wordt zeker vervolgd. "Als bedrijf denken wij eraan om speciaal voor dit soort opleidingen een apart 'leslokaal' te voorzien. Meerdere van de toekomstige auditoren van de AGRO-voedselketen zullen zich hierdoor steeds verbonden voelen met Vlezenbeek."

Voor meer informatie:
John Van Laethem
Van Laethem BVBA
Postweg 20
1602 Vlezenbeek (Belgiƫ)
T: +32- 2563 5265
F: +32- 2569 2485
www.bellaroma.eu