Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
door de kou

Spanje: oogst meloenen en watermeloenen gaat lager uitvallen

De Association of Fruit and Vegetable Producer Organizations of Almeria (Coexphal) meldde dat de kou in januari de oogst van groenten met een lange rijptijd (zoals komkommers, tomaten en paprika's) vertraagde. Dit zal ook veel invloed hebben op de voorjaarsgewassen, zoals meloenen en watermeloenen. De vroege productie zou heel laag kunnen uitvallen.

Deze organisatie bestaat uit 83 bedrijven die goed zijn voor 70% van Almeria's export en voor 65% van de groenten- en fruitproductie van Almeria. Door de lage temperaturen in januari, verwachten ze een afname van 20% van de productie van kasgroenten.

De organisatie liet weten dat de producten uit de kas getroffen werden door de kou. De productie verliep minder snel, doordat de producten trager rijpten. De vorst heeft geen schade toegebracht. Terwijl de producten normaal gesproken dagelijks geoogst worden, kunnen ze nu alleen elke twee of drie dagen geoogst worden. Volgens Coexphal nemen de prijzen toe vanwege een tekort in Almeria en Nederland. Aan de andere kant heeft dit ervoor gezorgd dat er geen overschot was. Volgens de organisatie zal de productie zich komende maanden weer herpakken. 

Bron: Efeagro 
Publicatiedatum: