Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nature's Heat

Alles over aardwamte op Horticontact

Met extra aandacht voor Nature's Heat en een nieuwe huisstijl is het Aardwarmte Plaza dit jaar te vinden op de HortiContact. Het collectief van bedrijven gaat dit jaar aan de slag om het Aardwarmte Plaza ook buiten de beurs tot kennisplatform voor aardwarmteprojecten te maken.

Momenteel is Wim Verhaar hier druk mee. Hij is per 1 november 2016 werkzaam bij Ekwadraat. Wim is opgegroeid binnen een familiebedrijf en heeft vele jaren meegewerkt aan het opbouwen van de kwekerij. Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest in de agrarische verzekeringen kan Wim zijn kennis en ervaring nu toepassen op het gebied van verduurzaming van de glastuinbouw. De ervaring uit het eigen teeltbedrijf met de kennis uit de verzekeringen maken het dat Wim zeer goed in staat is om de praktische tuinbouw te combineren met het realiseren van duurzame oplossingen in de glastuinbouw. Alle risico's voor teelt, bedrijfsvoering, samenwerking en financiering worden met de opgedane ervaring goed in kaart gebracht.



Aardwarmte Plaza
Als adviseur van de tuinbouw bij Ekwadraat is Wim dus betrokken bij de organisatie van het Aardwarmte Plaza. Aardwarmte Plaza vertegenwoordigt een groep van samenwerkende bedrijven welke zich bezig houden met realiseren van aardwarmteprojecten in de glastuinbouw.

De samenwerkende bedrijven presenteren zich dit jaar voor de 8e keer op de HortiContact dagen, standnummer 431, om de verschillende vragen rondom het thema aardwarmte ter plekke te kunnen beantwoorden. Om een aardwarmteproject te kunnen realiseren is er een gedegen vooronderzoek nodig. Denk aan een geologisch onderzoek, warmtevraag en warmte afname, financiering, boorlocatie, contacten met overheden, aanvraag diverse subsidies enz. enz.

Dit jaar is het Aardwarmte Plaza te zien in een nieuw jasje. Er is een nieuwe huisstijl ontwikkeld en een website. Op de website is informatie over het stappenplan van aardwarmte te vinden en staan alle samenwerkende bedrijven vermeld met de expertise die zij kunnen bieden in het realiseren van een aardwarmteproject.

Nature's Heat Kwintsheul
Nieuw bij Aardwarmte Plaza is het jaarlijkse thema dat wordt gebruikt. Voor dit jaar is het thema 'Nature's Heat Kwintsheul'. De samenwerkende bedrijven hebben dit project mogelijk gemaakt. Nature's Heat Kwintsheul is op dit moment actueel en zal nog dit jaar in bedrijf komen. De samenwerkende bedrijven kunnen tijdens de HortiContact dagen veel vragen beantwoorden over de realisatie van het project Nature's Heat.

Tevens is er in 2017 de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop Aardwarmte welke door Ekwadraat wordt georganiseerd. Deze workshop zal op een praktische wijze invulling geven aan de vragen welke er zijn rondom het realiseren van een aardwarmteproject. Glastuinbouwondernemers, lokale en landelijke overheden en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom in de stand om meer informatie te vragen over deelname aan de workshop of houd de website van Ekwadraat in de gaten.

Voor meer informatie:
Aardwarmte Plaza
www.aardwarmteplaza.eu
 
Publicatiedatum: