Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontario breidt infrastructuur aardgas uit

Toegang tot aardgas blijft een kritieke factor voor de ontwikkeling van meer kassen en landbouwbedrijven in Ontario. De glastuinbouw in de regio Leamington heeft onlangs toegang gekregen tot meer aardgas via het nieuwe Union Gas pijpleidingsproject dat vorig jaar werd goedgekeurd. Bedrijven in andere plattelandsgebieden in Ontario moeten echter nog steeds naar alternatieven uitkijken.



De recente aankondiging van het nieuwe Natural Gas Grant Program en het Rural Economic Development (RED) Program zou hier verandering in kunnen brengen. De programma's werden eerder deze week tijdens de Rural Ontario Municipal Association (ROMA) conferentie aangekondigd door de regering van Ontario, ter bevordering van de ontwikkeling van meer toegang tot aardgas voor de kassen en telers in Ontario.

Het programma verschaft $100 miljoen in subsidies ter ondersteuning van de bouw van de infrastructuur voor aardgas om meer gemeenschappen toegang te geven tot een goedkopere energiebron.

De Federatie van Landbouw van Ontario (OFA) is blij dat de overheid het belang van de uitbreiding van aardgas naar het platteland van Ontario erkent. OFA voorzitter Keith Currie: "Aardgas is de belangrijkste investering die bedrijven in Ontario een concurrentievoordeel zal geven om groei te stimuleren. OFA kijkt uit naar de samenwerking met de overheid om een programma te ontwikkelen dat de toegang tot aardgas op het platteland van Ontario zal garanderen. Dit vereist een langere termijn verbintenis ten behoeve van plattelandsinvesteringen en hier werken we hard aan."

Aanvragen voor het Natural Gas Grant Program zullen vanaf het voorjaar van 2017 kunnen worden gedaan.

Publicatiedatum: