Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Afzet verstoord en dalende groenteprijzen

"Groentenmarkt herstelt zich maar er zijn nog steeds tekorten"

Op de veiling in Almeria lijken de prijzen van courgettes en aubergines zich deze week te stabiliseren. In de voorgaande weken bereikten de prijzen van beide groenten recordhoogten als gevolg van het koude weer in grote delen van Zuid-Europa. In slechts vier dagen tijd daalde de prijs van aubergines van €4,20 per kilo naar €2,90. De courgetteprijs daalde van €3,60 per kilo naar €1,88. In andere Europese markten, zoals Nederland, bereikten courgettes en aubergines prijzen tot wel €1,80 - €1,90 per stuk.



"De situatie op de courgette- en auberginemarkt lijkt zich te herstellen maar het is nog niet duidelijk hoelang deze trend zich zal voortzetten aangezien er nog altijd tekorten zijn," legt Ginés González uit, directeur van Hortisol, Alemeria. "Vandaag worden er contracten met retailers gesloten dus we zullen af moeten wachten hoe de markt zich verder ontwikkelt. Ik verwacht dat de prijzen van rode paprika's en tomaten hoog zullen blijven." Volgens de exporteur lijdt de afzet onder de hoge prijzen en retailers zijn soms genoodzaakt producten uit de schappen te halen.
"In Almeria is het de laatste weken zeer wisselvallig weer geweest dus de oogstvolumes zijn niet geweldig. Het ziet er naar uit dat we vanaf nu meer zon zullen krijgen waardoor de productie mogelijk zal stijgen," aldus González.

Hortisol is aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn, hal 18, stand A05.

Voor meer informatie:
Ginés González
Frutas Hortisol S.L.
T: +34 950550234
M:+34 670626792
gines@frutashortisol.es
www.frutashortisol.es
Publicatiedatum: