Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ontwikkelingen van flexibele folies in de afgelopen jaren

Klapperschade en algen in het bassin voorkomen

Tholen - Acht jaar geleden werd Bas van der Elst gevraagd om de verkoop van de afdeling Tuinbouw van DL Plastics naar een hoger plan te tillen. Bas was bekend met de glastuinbouwsector. Op dat moment was hij toe aan een nieuwe werkuitdaging. Hij heeft de folies de afgelopen jaren verder zien ontwikkelen.



Van PVC tot FPP
Ieder silo of bassin is uniek. Er wordt maatwerk gevraagd aan de folieverwerkers. Folieverwerkers lassen en modelleren deze folies. Het materiaal wat gebruikt wordt, heeft een hele ontwikkeling achter de rug. Voorheen werd er folies als PVC, LDPE en EPDM gebruikt in de tuinbouw. Tegenwoordig is dat hoofdzakelijk FPP. FPP is de afkorting voor Flexible Poly Propyleen. DL Plastics biedt DelafleX. Dit is een meerlaagse FPP-folie. Bas van der Elst, verkoopdirecteur Tuinbouw bij DL Plastics: "Door het gebruik van meerdere lagen is deze folie sterker en kan het zwaarder mechanisch belast worden. Hierdoor is het beter bestand tegen de zogenoemde klapperschade, veroorzaakt door de harde wind. FPP is in verhouding tot PVC op langere termijn beter bestand tegen UV straling, meststoffen en het veel gebruikte chloor. Het voordeel daarvan is het materiaal niet poreus of aangetast wordt. Daardoor heeft dit product 15 jaar garantie en een levensverwachting van ruim over de 30 jaar."



Achtvormige noppenstructuur
Naast DelafleX bracht DL Plastics nog een andere oplossing op de markt. Dit product moest een oplossing bieden voor de algengroei in het bassin. Algen ontwikkelen zich door UV bij een open bassin. Als het wateroppervlak voor minimaal 82% wordt afgedicht, kan er onvoldoende licht bij, zodat algen zich niet meer kunnen ontwikkelen. De oplossing ligt voor de hand; bedek het wateroppervlak, zorg dat het er niet af kan waaien en zorg er voor dat je er wel onder kunt komen bij een eventuele reparatie of onderhoud. DL Plastics ontwikkelde DelaFloat. Dit materiaal heeft aan de onderkant een speciale achtvormige noppenstructuur. Daardoor trekt het materiaal vacuĆ¼m aan het wateroppervlak. Het kan er niet uit getild worden door wind. Je kunt het materiaal wel oprollen waardoor ook weer eenvoudig uit de silo te halen om deze schoon te maken of onderhoud te plegen. De bovenkant is wit gemaakt, zodat het zonlicht (en daarmee de warmte) weerkaatst wordt. Bas: "De drijfsystemen waren allemaal zwart. Zwart trekt juist warmte aan. Dat is niet goed voor de waterkwaliteit. Er is veel interesse voor dit product. De aanvragen stromen binnen."



DL Plastics is een familiebedrijf, dat bijna 60 jaar een speler is op de wereldmarkt is op het gebied van het verwerken en monteren van flexibele folies voor onder andere land- en tuinbouw.

Voor meer informatie:
DL Plastics B.V.
De Wissel 15
9076 PT St. Annaparochie
tel (0518) 409 700
www.dlplastics.nl
Bas van der Elst
Mobiel: +31 (0)610 705 739
bas@delangeplastics.nl