Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers vinden manier om gezondere spinazie te kweken

De onderzoeksdienst (ARS) van het Ministerie van Landbouw in de VS heeft ontdekt dat acht soorten spinazie kleine hoeveelheden oxalaat bevatten. De stof oxalaat wordt soms geassocieerd met betere gezondheid.

Het onderzoeksteam van de ARS, Crop Improvement and Protection Research Unit uit Salinas (Californië), en de universiteit van Arkansas werkten samen. Ze analyseerden genetische codes die verbonden zijn met kleine hoeveelheden oxalaat. ARS geneticus Beiguan Mou en zijn collega's van de universiteit, identificeerden zes genetische merkers die verband houden met genen die bijdragen aan de hoeveelheid oxalaat. Deze DNA merkers zouden door telers gebruikt kunnen worden om gezondere spinazie te kweken. 

Spinazie bevat een hogere concentratie oxalaat dan andere groentensoorten. Spinazie is erg gezond vanwege de grote hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast is het een belangrijke groente in de economie. Minder oxalaat in spinazie zou de kans op nierstenen kunnen verminderen. 

bron: growingproduce.com

Publicatiedatum: