Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse klimaatverandering: Meer overstromingen voorspeld

De vandaag gepubliceerde risicoanalyse van klimaatverandering van de Britse overheid zet de problemen uiteen waar de economie, het milieu en de volksgezondheid van het Verenigd Koninkrijk zich voor gesteld ziet. Het omvat 6 prioriteitsrisicogebieden die de komende 5 jaar verdere actie vereisen in het Verenigd Koninkrijk. De studie voorspelde ook een verhoogde kans op overstromingen en neerslag die de agrarische sector zouden kunnen beïnvloeden.

Het nieuwe rapport erkent hoe de trend van warmere winters en zomers en veranderende neerslagpatronen Britse gemeenschappen beïnvloedt en beschrijft aanhoudende investeringen en maatregelen van de overheid om deze risico's aan te pakken. Defra (Department for Environment, Food and Rural Affairs) minister Lord Gardiner: "Ons veranderende klimaat is een van de meest ernstige milieu-uitdagingen waarmee we als natie worden geconfronteerd en daarom ondernemen we actie: van het verbeteren van waterkeringen in het hele land tot het veiligstellen van onze voeding en watervoorraden."

Het rapport levert overtuigend bewijs dat klimaatverandering kan leiden tot een toename van hevige neerslag en een aanzienlijk toegenomen risico op overstromingen halverwege deze eeuw, wat op lange termijn voor problemen in de agrarische sector zou kunnen zorgen. Het 'UK Climate Change Risk Assessment 2017' rapport getuigt van de doorlopende inzet van de overheid om te waarborgen dat het land zich aan een veranderend klimaat kan aanpassen en zal worden gevolgd door het tweede National Adaptation Programme dat zal beschrijven hoe de overheid deze risico's het hoofd zal bieden.
Publicatiedatum: