Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koninklijk bezoek voor Britse paprikatelers

Hoog bezoek voor de Britse paprikatelers Russo in Lea Valley! Kroonprinses Anne bezocht hun kas in Nazeing, Essex. De kas is gerealiseerd door diverse Nederlandse toeleveranciers.

Uitbreiding
Ongeveer 50 kilometer ten noorden van Londen ligt de farm Valley Grown Nurseries in de Lea Valley. De kas was opgericht in 2003 door de broers Vince en Jimmy Russo. Zij hadden al sinds de jaren tachtig hun eigen handelsonderneming, Valley Grown Salads. Om meer grip op hun toeleveringsketen te krijgen, besloten zij zelf te gaan telen. Sindsdien produceren ze paprika´s, zoete puntpaprika´s en snoeppaprika's. Het is de grootste kas gebouwd in de Britse Lea Valley sinds de jaren vijftig.



De kroonprinses nam een kijkje achter de schermen van een hypermoderne kas. Vince en Jimmy Russo vertelden haar hoe ze investeerden in de kwekerij om de productie te vergroten. Ze brachten ook een bezoek aan de inpakruimte en controleruimte, waar geautomatiseerde wagentjes de opbrengst uit de kassen vervoeren.


De kroonprinses onthulde een herdenkingsplaat en tekende hetzelfde bezoekersboek als haar grootmoeder, die de Lea Valley in juni 1959 bezocht. Vince Russo: "Ze leek oprecht geïnteresseerd in het groeiproces en wilde meer weten over de automatisering die we hebben ingevoerd overal in de nieuwe kas."






De Lea Valley heeft ongeveer 120 hectare aan specialistische kassen, waar telers jaarlijks meer dan 200 miljoen komkommers, zoete paprika en andere gewassen telen.