Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trosbeugels voor het hele jaar

RedStar teelt al meer dan 60 jaar smaaktomaten. De zoete tomaten zijn soms het lastigst te telen door de ondersteunende systemen die nodig zijn voor de planten. Sinds kort gebruikt RedStar het innovatieve ARaymond FlexTruss ondersteuningssysteem op hun vestiging in Oostvoorne.



Het hele jaar trosbeugels
De kassen in Oostvoorne worden gebruikt voor Roterno tomaten. RedStar-teler Peter Warbout: "Deze specifieke tomatenvariant is smaakvol, maar niet zo eenvoudig te telen omdat de planten het hele jaar door trosbeugels nodig hebben." RedStar stond voor de uitdaging een trosbeugel te vinden die geen schade zou toebrengen aan de Roterno trossen tijdens het groeien.

Positief
Arie van Vliet, RedStar Innovatie Manager, merkte op dat het bedrijf de ARaymond beugels in het seizoen 2015-2016 al op een andere vestiging gebruikt had en zeer tevreden was met de resultaten die zij positief vonden. Daarom hebben ze specifiek gekozen de FlexTruss beugels weer te gebruiken voor de veeleisende Roternoplanten.

Flexibel

Na de proef in de kas in Oostvoorne was Peter onder de indruk van de flexibiliteit van het ARaymond FlexTruss systeem. De Roternoplant heeft het gehele groeiseizoen ondersteuning nodig, dus deze flexibiliteit is erg belangrijk voor telers, wiens voornaamste zorg is te zorgen dat de stelen niet splitsen.

Makkelijk toe te passen
Het viel Peter ook op dat de FlexTruss beugels makkelijk met de hand te openen, te bevestigen en goed te zetten zijn dank zij hun unieke ontwerp dat telers in staat stelt ze te bevestigen zonder de fragiele jonge planten te forceren of te beschadigen.

Het Oostvoornse team was onder de indruk van de manier waarop de FlexTruss beugels zich aan de takken aanpassen als de jonge planten beginnen te groeien en tomaten gaan produceren. Zij concludeerden dat het FlexTruss systeem een efficiƫnte en praktische oplossing is voor de problemen die telers van deze tomatenplanten tegenkomen.

Voor meer informatie:
ARaymond
Carretera Manresa a Berga Km 0,5
08272 Sant Fruitos de Bages
Spanje
Phone: +34 93 877 13 14
www.araymond-agriculture.com
Publicatiedatum: