Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantenvoeding in vroeg groeistadium loont bij aardbeien

Normaal gesproken wordt aardbeienplantenvoeding tijdens de latere groeistadia en vooral vanaf de bloei toegediend met als doel een maximale oogst en kwaliteit. Maar optimale voeding in zeer vroege groeistadia is ook van groot belang omdat dit de latere prestaties van planten aanzienlijk kan beïnvloeden.

De meeste aardbeienplanten worden tegenwoordig gecreëerd met microvermeerdering. Jonge planten moeten ziekte- en plagenvrij zijn maar ook robuust zonder veel vegetatieve (blad) groei en met een goed wortelstelsel klaar om krachtig uit te groeien en zich snel te vestigen. Toonaangevende plantmicrovermeerderaars Gentech Propagation Ltd (ook van aardbeien) in Dundee, Schotland waren hierom op zoek naar een in water oplosbare voeding geschikt voor de vroege plantengroeistadia. Ze klopten bij Solufeed Ltd aan voor advies.

Na evaluatie van de water- en groeimedia-analyse (aangeboden door de technische ondersteuningsdienst van het bedrijf) beval Solufeed het gebruik aan van hun Solufeed SF-C met formule 8:12:35+4MgO+TE. De lage stikstofwaarden ontmoedigen ongewenste overmatige zachte bladgroei. Dit wordt gecompenseerd met fosfaat om de wortelontwikkeling aan te moedigen en kalium om de groei van gezonde, compacte planten te bevorderen. 



De voeding werd gebruikt vanaf het verplanten van de microplantjes naar bakken tot aan de verkoop. De foto van zes weken na de overdracht toont een perfecte jonge plant vol prestatiepotentieel. Gentech Greenhouse Manager Derek Scott was erg blij met de resultaten: "De voeding heeft ons zeker geholpen om topkwaliteitsplanten te produceren. We zullen het vanaf nu in onze standaard voedingsprogramma's gebruiken."

Alhoewel dit artikel vooral op aardbeien betrekking heeft, gelden dezelfde principes voor de productie en verplanting van jonge planten in het algemeen inclusief van ander zacht fruit, perkplanten, groenten en kweekplanten. Solufeed kan voor bijna elk groeiscenario advies en producten leveren.

Voor meer informatie
Solofeed Ltd
T: +44 (0)1243 554 090
Email: enquiries@solufeed.com
www.solufeed.com

Publicatiedatum: