Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvallende verschillen tussen winterwortelen en ijsbergsla bij online retailers

Tholen - Lang is het warm geweest, maar nu is het winter. Dat is te merken op de markt. Momenteel zijn er tekorten aan Spaanse producten zoals ijsbergsla. Al sinds november is er weinig beweging in de markt voor winterwortelen wegens het grote aanbod. Hoe werkt dat uit op de prijzen in de online supermarkt? Hieronder een overzicht van Belgische en Nederlandse online retailers. De prijzen van winterwortelen zijn voor voorverpakte zakken van een kilogram. Indien los verkrijgbaar staat de prijs tussen haakjes.


De prijzen van winterwortelen en ijsbergsla bij de online retailers in euro/kilogram

Schaarste
Niet alle retailers bieden momenteel ijsbergsla aan. Bij Carrefour, Delhaize en Ecoplaza is alleen voorgesneden ijsbergsla te koop. De prijzen van Albert Heijn en Coop zijn gelijk (1,89), bij Jumbo is de ijsbergsla 10 cent duurder. Colruyt slaagt erin ijsbergsla voor 1,08 euro aan te bieden, de prijs van Plus is met 1,29 ook laag. De ijsbergsla van Ekoplaza het duurste, voor een biologische krop moet 2,49 worden neergeteld. Dat is fors meer dan de krop van Albert Heijn (1,99). Ekoplaza en Albert Heijn zijn overigens de enige retailers die de biologische variant aanbieden.

Overaanbod
De prijzen van winterpeen bij de diverse retailers liggen verder uiteen. Ook zijn er typische verschillen tussen Belgiƫ en Nederland. De prijzen per kilozak van de drie Belgische retailers zijn hoger dan de Nederlandse. De losse winterwortelen zijn daarentegen flink goedkoper. In Belgiƫ bieden de drie retailers tevens voorverpakte winterpeen in zakken van 2 kilogram voor de helft van de prijs aan: 0,50 cent per kilogram. Biologische winterpeen is bij de meeste retailers te verkrijgen. Ook hierbinnen lopen de prijzen uiteen.