Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Agri-Impor: "ruime ervaring met substraatteelt"



Het in 2010 opgerichte Agri Import vermarkt tuinbouwproducten in Sicilië. Gedreven door zijn brede kennis van de tuinbouwsector is directeur Vito D'Amato altijd op zoek naar de nieuwste methoden en technieken voor de kasteelt.



D'Amato richtte zich vanaf het begin op het introduceren van substraatteelt, niet alleen in Sicilië maar in heel Italië.



Het bedrijf is gevestigd in Ragusa en heeft een oppervlakte van ruim 93 m2.



Vito's neef Giovanni D'Amato is verantwoordelijk voor het magazijn, het transport en de distributie en dochter Enrica, in bezit van een diploma landbouwwetenschappen, heeft ook voor de nodige vernieuwing binnen het bedrijf gezorgd.

Interview met Enrica D'Amato


Agri Import weet zijn ervaring, kennis en tuinbouwtechnieken succesvol te benutten voor de substraatteelt en doet voortdurend onderzoek. Het bedrijf geeft training en advies op het gebied van technologische innovatie.



"Substraatteelt wordt steeds populairder in onze regio vanwege de vele voordelen die het biedt. Door een substraat van hoge kwaliteit te gebruiken (in ons geval Palmeco) worden de juiste voedingsstoffen gegarandeerd die in de vorm van meststoffen worden toegediend. Ik wil benadrukken dat wij de exclusieve rechten voor dit merk in Italië hebben."


Substraatteelt omvat alle technieken die nodig zijn om gewassen te telen zonder grond. De planten worden verankerd in substraat. Water en voedingstoffen worden door middel van een oplossing toegediend compleet met macro- en microvoedingstoffen.



"Palmeco kokosvezel staat bekend als een uitstekend, praktisch en efficiënt product. Het past zich aan verschillende omgevingen en klimaten aan. Het product wordt vervaardigd door noten te bewerken. Tijdens het persen van de mesocarp wordt via een een speciaal apparaat een uniform mengsel verkregen dat een goede ventilatie en ontwikkeling van het wortelgestel garandeert. Het feit dat er zich geen zand of stof tussen de microporiën bevindt, zorgt voor een perfecte waterhuishouding waardoor verdichting voorkomen wordt, wat zou kunnen leiden tot verstikking van de wortels."

De verwerking van noten voor de productie van substraatvezels

De markt van Agri Import betreft heel Italië. Het bedrijf heeft in 2016 in totaal 321.000 meter van het substraat verkocht, zowel in Sicilië (70%) als in de rest van Italië (30%) 

Contact:
Agri Import srl

Zona Industriale III Fase Ragusa
Tel. ufficio: (+39) 0932 667088
Cell. Vito D'Amato: (+39) 335 8434109
Cell. Enrica D'Amato: (+39) 338 8608341
Email: info@agriimport.it
sito: www.agriimport.it
Publicatiedatum: