Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sla telen terwijl je naar de bestemming vaart

De meest verse manier om verse groenten te exporteren naar bestemmingen met omstandigheden die ongeschikt zijn voor hun productie, zoals de Verenigde Arabische Emiraten, is geboren. We hebben het over 'transportabele tuinbouw'. Dat is de teelt van 'aeroponics' gewassen in containers die door schepen naar hun bestemming worden getransporteerd.

Het basisprincipe van aerocultuur is dat de wortels niet in de grond steken maar in de lucht hangen en dat de plant wordt gevoed door die hangende wortels met een voedingsrijke wateroplossing te besproeien. In aeroponics zijn de wortels vrij van ziekten of plagen, waardoor de planten sneller en gezonder kunnen groeien dan in de grond.

 

Sulema González, Project Coördinator van Markmarine: "In eerste instantie dachten we aan de slateelt en variaties daarop. Het proces begint in de aeroponics kassen. Na twintig dagen (tien dagen voor het klaar is met groeien) wordt de sla met grote zorg naar het schip gebracht, dat uitgerust is met de juiste temperatuur, een sproei-systeem en LED-verlichting om de omstandigheden zo stabiel mogelijk te houden en de gezonde groei van de plant te garanderen. Wanneer het schip zijn bestemming bereikt, zal de plant tijdens de reis het groeien hebben afgerond en klaar zijn voor verkoop: vers, levend en met de wortels er nog aan."

Met dit nieuwe project wil het Spaanse logistiek bedrijf de consument in de VAE de mogelijkheid bieden om verse, gezonde voeding te kopen.

Vers gesneden fruit assortiment aan boord
Het Spaanse bedrijf heeft ook een oplossing gevonden om vers gesneden groenten en fruit met een langere houdbaarheid aan verre exportbestemmingen te kunnen leveren.



Fruit schil- en snijmachines

Volgens Sulema is het New Reefer Ships Venture project bedacht om tegemoet te komen aan de in de horeca gestegen vraag naar vers gesneden producten. Het belangrijkste doel hiervan is de transformatie van de traditionele gekoelde transportschepen in drijvende faciliteiten met schil-, snij- en verpakkingsmachines, die verwerkte producten kunnen leveren die klaar zijn voor de verkoop in supermarkten.


Fruit schil- en snijmachines

Op deze manier worden koelschepen ook hergebruikt die momenteel niet worden gebruikt omdat exporteurs tegenwoordig liever goedkoper in containers vervoeren. Sulema wijst erop dat dit systeem maximale versheid aan de consument garandeert: ten minste zeven dagen houdbaarheid na plaatsing op de supermarktschappen.



Verpakt fruit, klaar voor consumptie.

Dit innovatieve project zal de consumptie van de aan boord verpakte producten vergemakkelijken en het mogelijk maken voor consumenten uit de hele wereld om het hele jaar ervan te genieten, want 'met deze vorm van productie is de seizoensgebondenheid van fruit geen probleem," volgens Sulema.

Voor meer informatie:
Sulema González
MARKMARINE S 16 S.L
Paseo de la Castellana 167
28046, Madrid, Spain
Tel.: 915 701 638/625 988 488
sulegt@hotmail.com
www.markmarines16.com
Publicatiedatum: