Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Elektronische bloedhond' detecteert ziekteverwekkers door geur

Een nieuwe elektronische bloedhond die plantziekten kan 'ruiken' zal binnenkort beschikbaar zijn voor gebruik binnen de agrarische sector.

De apparatuur, E-Nose genaamd, is ontwikkeld door ingenieurs en wetenschappers om ziekteverwekkers op gewassen te detecteren door geur, al weken voordat een infectie zichtbaar wordt. "Het is een geweldig apparaat voor vroegtijdige opsporing", aldus Kit Franklin, docent agrarische techniek aan Harper Adams University.

Franklin onthulde de technologische vooruitgang tijdens een discussie over de nieuwste sensoren, robotica en automatisering tijdens het SRUC en AHDB's gezamenlijke agronomie 2017 (Schotland) forum, gehouden in Perth Racecourse deze week. Hij vertelde dat E-noses de tuinbouw een voorsprong van twee weken kunnen geven met betrekking tot het beheersen van diverse plantziekten - van schimmels tot oömyceten, bacteriën, virussen en nematoden.

Lees meer op The Courier
Publicatiedatum: