Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ViSort; Sorteeroplossing op maat

Sorteersysteem komt tegemoet aan individuele wensen

Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen behoeften, zelfs wanneer er gewerkt wordt met dezelfde producten. Het Poolse Sorter weet dit en biedt daarom een sorteersysteem dat aangepast kan worden aan de individuele wensen van de gebruiker.



Door hun eigen technologieën en oplossingen toe te passen en door flink te investeren in onderzoek en ontwikkeling, is Sorter er in geslaagd het ViSort systeem te ontwikkelen, waarmee een groot scala aan producten gesorteerd kan worden volgens verschillende parameters. Het modulaire camerasysteem van Sorter kan aangepast worden aan ieder type sorteermachine en zal het sorteerproces verbeteren. Het systeem wordt ingesteld op de individuele wensen. Via het programma kan de gebruiker het sorteerproces voortdurend volgen.

"Omdat het product realtime door ons geanalyseerd wordt via Linux, kunnen wij het volledig afstemmen op de behoeften van onze klanten en leveren wij geen kant-en-klaar oplossing zoals onze concurrenten," vertelt Anita Kacprowicz, marketingdirecteur bij Sorter. 

Met ViSort voor tomaten kan de kwaliteit bepaald worden aan de hand van de maat, het gewicht, de kleur of externe defecten. De mogelijkheid voor het detecteren van externe defecten is onlangs aan het systeem toegevoegd en maakt het sorteerproces nog efficiënter en stelt de klant in staat extra alert te zijn op specifieke ziekten. Door de camera-analyse vanuit alle hoeken (kleur en monochromatisch) wordt een nauwkeurige meting van het product gegarandeerd. Bij het sorteren van tomaten, bijvoorbeeld op kleur, analyseren de camera's en reeks beelden waarmee het percentage kleuring, de gemiddelde kleurwaarde en de maximum kleurwaarde bepaald kunnen worden. Door middel van een snelle en geavanceerde weegmodule, die uitgerust is met geluidsarme elektronische sensoren, kunnen de producten realtime zeer nauwkeurig gemeten worden.




Het systeem maakt het ook mogelijk om de kalibers en uiterlijke kenmerken (Rond, pruim, gegolfd) van de gesorteerde tomaten te analyseren op basis van een reeks beelden. Tijdens het controleren van de externe kwaliteit analyseert ViSort het oppervlak van het product en is het in staat beschadigingen weer te geven binnen het zichtbare kleurenspectrum en in infrarood. Door de uitgebreide analyse waarbij het product volledig roteert, kan het toegepaste algoritme defecten zoals mechanische beschadigingen, vlekken, schimmels, beurse plekken en afwijkingen aan de steel herkennen. Op deze manier wordt voorkomen dat de resultaten niet tweemaal geregistreerd worden zodat de gebruiker inzicht krijgt in het toegestane niveau van defecten. Een andere voordeel van de uitgebreide analyse is dat ViSort gebruikt kan worden om verschillende tomatenrassen te sorteren.




"Ons systeem stelt klanten in staat te focussen op specifieke problemen. Stel dat een klant een specifiek tomatenras teelt dat gevoelig is voor een bepaalde ziekte, dan kunnen wij het systeem hierop instellen. We denken dat dit onze klanten veel mogelijkheden zal bieden." 

Voor meer informatie:
Anita Kacprowicz
Sorter sp. j.
Tel: +48 608 889 644
Email: a.kacprowicz@sorter.pl
www.sorter.eu
Publicatiedatum: