Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veenderij van Horticoop ontvangt certificaat voor 'Responsibly Produced Peat'

De Zweedse veenderij Hörle Torv van Horticoop heeft onlangs het Responsibly Produced Peat certificaat (RPP) gekregen. RPP is een initiatief van de Europese veenindustrie. Het doel is het stimuleren van de productie van kwalitatief goede veengrondstoffen, met respect voor het milieu.

In de RPP-certificering zijn normen opgenomen over vergunningen, de selectie van nieuwe gebieden, het beheer van de veenderij en over de wijze waarop met veenderijen moet worden omgegaan nadat de productie is beëindigd.



Horticoop heeft volgens algemeen directeur Igo Janssen het nodige werk moeten verrichten voor de certificering, maar vindt het de moeite meer dan waard: "Wij vinden het belangrijk om mens- en milieuvriendelijk te produceren. Horticoop loopt met Hörle Torv voorop als het gaat om RPP-certificeringen. In de toekomst zullen andere veenderijen volgen. Ons doel is om het
aandeel RPP-gecertificeerd veen in onze substraten de komende tijd verder te vergroten."

Horticoop kocht veenderij Hörle Torv in 2008 aan, met als doel haar positie als leverancier van kwalitatief hoogwaardige substraten te versterken. Het veenmosveen van Hörle Torv vormt door zijn unieke eigenschappen (wateropnemend en luchtvasthoudend vermogen) een essentieel onderdeel van de Special Care zaai- en steksubstratenlijn van Horticoop. Maar het is ook een belangrijke grondstof in veel substraten voor de boomkwekerij en potplantenteelt.


Voor meer informatie:

Horticoop
www.horticoop.nl

Publicatiedatum: