Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse bedrijf koopt zaadcoatingsrechten Monsanto

Het Japanse Mitsui & Co. zal naar aanleiding van verschuivingen in de wereldwijde gewassensector intellectuele eigendomsrechten van Monsanto opkopen ter waarde van zo'n $86.5 miljoen. 

Het betreft Latitude zaadcoating, wat effectief is bij de bestrijding van een plantenziekte die optreedt na herbeplanting van tarwe en gerst. De overdracht omvat licentie-, handelsmerk- en verkooprechten voor het product. Latitude heeft bijna een monopolie in Europa, waar de gewassen over het algemeen twee jaar of meer in hetzelfde veld worden geteeld.

Monsanto verkoopt Latitude in meer dan 10 landen, vooral in Europa. Mitsui zal het product verkopen in Groot-Brittanniƫ, Frankrijk, Duitsland en andere West-Europese landen via de Nederlandse dochter Certis Europe en de Duitse tak Spiess-Urania Chemicals. De jaaromzet van Latitude is zo'n 10 miljard yen. Mitsui hoopt dit bedrag met ten minste 20-30% te verhogen.
Publicatiedatum: