Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede planting komkommers Winterlichtkas

Op het terrein van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk zijn onlangs voor de tweede keer komkommers aangeplant in de nieuwe Winterlichtkas van Bom Group. De eerste planting vond plaats op 19 september van vorig jaar en had vooral als taak om alle installaties uit te testen en op elkaar af te stemmen. De tweede planting loopt wel gelijk op met traditionele hogedraad komkommerteelten en zal in de komende periode meer vergelijkingsmateriaal gaan opleveren.





De komkommers zijn wederom van het ras High-Power (Nunhems/Bayer) en werden op 27 december geplant. Volgens de BCO (Begeleiding Commissie Onderzoek) staat het gewas er nu al zeer gezond bij en men is erg benieuwd naar de ontwikkelingen tussen nu en het einde van deze teeltronde in juli. De teelt in de Winterlichtkas wordt begeleid door projectleider Frank Kempkes, gewasonderzoeker Jan Janse en gewasverzorgers Peet van Wingerden en Johan van der Eijk, allen van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk, en de komkommerkwekers Jan Reijm en Jaco den Bakker.



De Winterlichtkas is een kasconcept dat in combinatie met een nieuw type schermsysteem, nieuw schermdoek en speciaal diffuus glas, meer dan 10% lichtwinst oplevert. De nieuw ontworpen kasconstructie is volledig voorzien van een witte poedercoating met een verhoogde reflectiegraad van 90% en is beglaasd met SmartGlass, een nieuw type diffuus met een grote glasmaat. Zelfs als het glas nat of gecondenseerd is, neemt de lichttransmissie niet af. Het geïntegreerde Iso++ schermsysteem is gemonteerd in een W-vorm voor een optimale lichttransmissie bij gesloten scherm en voorzien van een nieuw hoog transparant schermdoek van Ludvig Svensson met een nog betere lichtdoorlatendheid. Het nieuwe kasconcept is eveneens uitgevoerd met Air in Control, een actief ventilatiesysteem met warmteterugwinning.



De Winterlichtkas van Bom Group is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen UR, Ludvig Svensson, Bayer Cropscience en Glascom Tuinbouw en het project is mede mogelijk gemaakt door het programma van Kas als Energiebron, het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht en het ministerie van Economische Zaken. 



Voor meer informatie:
Bom Group
info@bomgroup.nl
www.bomgroup.nl
Publicatiedatum: