Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nefyto presenteert visie en ambitie

'Duurzaam en helder naar de toekomst'

Op de jaarvergadering van 13 december jongstleden presenteerde Nefyto haar visie en ambitie. 'Duurzaam en helder naar de toekomst' zegt duidelijk en beknopt waar Nefyto en de aangesloten bedrijven voor staan. De vier pijlers van deze ambitie zijn Vernieuwend, Verantwoord, Verbindend en Verhelderend.



"Als gewasbeschermingsbedrijven zien wij IPM en vergroening als de weg naar verduurzaming van de land- en tuinbouw", aldus Nefyto voorzitter Carlos Nijenhuis tijdens zijn presentatie van de Nefyto Visie.

Aan ruim honderd genodigden werd de Nefyto Visie tijdens de jaarvergadering gepresenteerd, gevolgd door deelpresentaties en een levendige discussie. Er waren positieve reacties. Bijvoorbeeld van Anita Conijn, ministerie van Economische Zaken: "De visie en ambitie van Nefyto sluiten aan bij wat wij als ministerie willen."

Jean Aerts van LTO Glaskracht Nederland merkte op: "Voor geïntegreerde gewasbescherming hebben telers een sluitend systeem nodig. Dat vraagt innovatieve kracht van de industrie en die zie ik terug in de ambitie van Nefyto."

Vier pijlers
Na vier inspirerende dialoogsessies met stakeholders is Nefyto aan de slag gegaan met haar visie en ambitie. Uiteraard is er binnen de eigen gelederen veel over gesproken. Zo was de jaarlijkse medewerkersdag in oktober voor een belangrijk deel gewijd aan dit onderwerp.

De ambitie is gestoeld op vier pijlers. Dat zijn Vernieuwend, Verantwoord, Verbindend en Verhelderend. Tijdens de jaarvergadering hield Carlos Nijenhuis een algemene presentatie over de visie en ambitie, gevolgd door vier deelsessies waarin in groepen dieper op de vier V's werd ingegaan.

Goed ontvangen
Na de presentatie waren er diverse reacties vanuit de toehoorders. Zo zei Michiel Gerritsen, NFO: "Als stakeholder vinden wij transparantie erg nodig, dus is het goed dat Verhelderend één van de pijlers is. Maak de vier V's concreet en meetbaar."

Arjen Frentz, Vewin: "Dit spreekt me zeer aan. De transparantie die Nefyto nastreeft, kan een voorbeeld voor andere sectoren zijn. Ik zie in innovatie ook verbreden: zoeken naar andere oplossingen."

Johan de Leeuw, Ctgb: "Verbreding vraagt een nieuwe en innovatieve manier van beoordeling. Als Ctgb staan wij open voor overleg. Wat hier gepresenteerd is, sluit aan bij onze komende relatiedag over innovatie."

Jan Buurma, Wageningen Economic Research: "De vraag is steeds: kan een teler met IPM iets verdienen? Het is de moeite waard om samen met ketenpartijen naar de marktwaarde van IPM te kijken."

Peter Verbaas, GroentenFruit Huis: "Laten we met zijn allen het verhaal vertellen dat we verduurzamen, maar ook hoe lastig dit is."

Samen met stakeholders
Twee binnenkort te nemen acties komen voort uit de Nefyto Visie. In de loop van 2017 wil Nefyto online een factchecker aanbieden. Ook zal Nefyto vanaf volgend jaar een gedetailleerder inzicht geven in de trends van de afzet van gewasbeschermingsmiddelen.

"Het is een uitdaging die Nefyto en de aangesloten bedrijven graag aangaan, in een open samenwerking met stakeholders en andere partijen", aldus Carlos Nijenhuis. "Duurzaam en helder naar de toekomst. Dat verwoordt waar wij voor staan. Wij nodigen iedereen uit om ons hierop te blijven aanspreken."

Voor meer informatie:
www.nefyto.nl
Publicatiedatum: