Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Growtainer nu ook geïntroduceerd in VS

In 2016 werd de Growtainer geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk, samen met een uitbreiding van hun aanwezigheid in Europa bij een Spaanse biotechnologische reus. CEA Advisors & Growtainers belooft nog meer wereldwijde opwinding voor Indoor Farming and Controlled Environment Agriculture in 2017.



Na meer dan een jaar van gesprekken met het marketingteam van een grote Amerikaanse voedingsdistributeur is de eerste op maat gebouwde Growtainer voor plaatselijke productie afgeleverd en zal beginnen met de productie in het eerste kwartaal van 2017. "Wij hebben meer dan een jaar de overwegingen en doelstellingen van de retailer besproken tot wij begonnen met het ontwerp en het productieproces", zegt Glenn Behrman, oprichter van Greentech Agro LLC en CEA Advisors LLC.

Growtainers hebben sinds de bouw van de eerste twee prototypes, ongeveer 4 jaar geleden, een lange weg afgelegd. De Led-kosten zijn gedaald en de efficiency ervan verbeterd. "Ons begrip van het cruciale belang van de teeltomgeving en de noodzaak van een intuïtief bedieningssysteem is toegenomen. We werken samen met experts op alle gebieden die essentieel zijn voor de ontwikkeling van een goed uitgebalanceerde succesvolle teeltomgeving".

Volgens Behrman is de stijgende wereldwijde bewustwording van de lokale indoor verticale productie de belangrijkste motor geweest bij het streven naar nieuwe, moderne en duurzame indoor teeltpraktijken. "Het doel van de retailpartner is de lokale productie in de Growtainer om de verste, unieke, gastronomische bladgroenten en kruiden te produceren voor hun klanten in de detailhandel. Ze zijn de eerste in de natie die hun teamleden trainen in een voedselveilige, LED verlichte multi-layer verticale indoor teelt omgeving met klimaatbeheersing.



"CEA adviseurs zijn er trots op om samen te werken met een vooruitstrevende voedseldistributeur die zich inzet voor innovatie en gericht is op de voedselveiligheid, unieke producten en consumenten ervaring", zei Behrman.

Voor dit project werkte de CEA samen met een waterbeheerbedrijf uit McKinney, Texas, wiens team hielp bij het ontwerp en de installatie van een modern irrigatiesysteem. "De wijzigingen aan de growtainer werden uitgevoerd door de grootste en meest ervaren groep in de Verenigde Staten. Een toonaangevende leverancier van goederen en diensten aan tuinbouwbedrijven in Noord-Amerika verleende eveneens zijn input bij het project."

De moderne, op maat gemaakte Growtainer heeft een aparte bijkeuken en biedt een teeltomgeving van 44,5 vierkante meter ontworpen voor maximale efficiëntie en voedselveiligheid. Naast de installatie van een speciale gepatenteerde technologie voor eb en vloed irrigatie, zijn de Growracks uitgerust met energiezuinige LED modules, speciaal ontworpen voor meerlagige teelt. Het irrigatiesysteem is verdeeld in zones voor flexibiliteit zodat verschillende gewassen in verschillende groeistadia geteeld kunnen worden. Behrman werkte nauw samen met de irrigatie-ingenieurs om een geavanceerd controlesysteem te ontwerpen. Het gepatenteerde irrigatiesysteem wordt voortdurend gecontroleerd en zo nodig wordt de EC of PH onmiddellijk bijgesteld. Elke irrigatie is perfect voor de optimale groei van het gewas.

Voor meer informatie over deze en andere spannende innovaties bij Indoor Vertical Farming bezoek www.growtainers.com of e-mail gb@cea-advisors.com
Publicatiedatum: