Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

JB Groep viert tienjarig jubileum

Het Westlandse familiebedrijf JB Groep bestond op 1 januari 2017 tien jaar. Ferry van den Berg richtte het bedrijf tien jaar geleden op met zoons Jordy en Jeroen.

Van lassen naar pompen
Als enige zoon van toenmalige bloemkweker Cock van den Berg startte Ferry in november 1982 een lasbedrijf, hernoemd naar JB Constructies. Hier worden RVS constructies op maat gemaakt. Na flinke nieuwbouw in 2005 is zoon Jordy in een hoekje in de werkplaats begonnen met het reviseren van pompen, met als lijfspreuk "Uw Pomp, Onze Zorg". Het hoekje van werd al snel de hele werkplaats en de panden van de buren. In 2007 werd JB Groep officieel opgericht met daaronder JB Constructies en JB Pompen. Die laatste is uitgegroeid tot een groothandel in alle soorten pompen voor de tuinbouw en industriële sector.



In 2012 werd Jordy directeur eigenaar van de hele groep. "Als ik terugkijk naar de tijd hoe mijn vader is begonnen dan is er wel veel veranderd. Alles draait nu om techniek,- automatisering en know how", vindt Jordy."Wij leveren uitsluitend aan installateurs en partners waar wij veel waarde aan hechten. Met ons huidige team zien wij de komende jaren met vertrouwen tegemoet." Ferry vult aan: "We hebben een sterke familie band waarbij we zeker mijn vrouw Astrid ook niet mogen vergeten. We zijn trots op wat onze jongens hebben gepresteerd."

Familieband
JB Groep bestaat naast JB Pompen en JB Constructies inmiddels ook uit Fog-System. Fog-System fabriceert complete nevelinstallaties. "De laatste jaren neemt het areaal nevelinstallaties behoorlijk toe, het hoort bij de standaard elementen in een kas. Om de nippels op de stalen te lassen hebben wij een lasrobot ontwikkeld die bijna 24 uur per dag actief is", vertelt Jordy. "Wij hebben alles in eigen hand: van de constructie tot aan de elektrische panelen Onze nevelinstallaties worden wereldwijd in de kassen geïnstalleerd, maar ook in dierentuinen en pretparken."

Jordy heeft ambities en technische kennis, maar is ook nog een jonge hond. Toen hij tien jaar geleden begon, was hij net 18 jaar. "Ondernemen is topsport, het belangrijkste is om een goed team om je heen te hebben met dezelfde ambities. Dagelijks zijn we bezig met een enthousiast team die ook meedenken met de nieuwe ontwikkelingen." En natuurlijk ook met het vieren van het tienjarig jubileum. Dat gaat op 1 april plaatsvinden. "Alles draait om trots, enthousiasme en vakliefde."


Voor meer informatie:
JB Groep
Vlotlaan 208 t/m 218
2681 TV Monster
Tel: 0174-287763
www.jbgroep.nl
info@jbpompen.nl
 
Publicatiedatum: